PalmaActiva i la Fundació Bit, juntes en la creació d’empreses innovadores

L’acord de col·laboració permetrà la cooperació empresarial de les empreses i emprenedors de Palma i explotar les sinergies entre els serveis oferts des d’ambdues entitats.

PalmaActiva i la Fundació Bit, juntes en la creació d'empreses innovadores
PalmaActiva i la Fundació Bit, juntes en la creació d’empreses innovadores
Avui matí, Joana Maria Adrover, com a regidora de Turisme, Comerç i Treball de l’Ajuntament de Palma i representant de l’Agència de Desenvolupament Local PalmaActiva i Pere Fuster com a gerent de la Fundació Bit han signat al ParcBit un conveni marc de col·laboració per al foment de l’emprenedoria i la creació d’empreses innovadores al municipi de Palma. Han assistit també a la signatura Susana Rincón, gerent de PalmaActiva i Rafel Soler, responsable de l’àrea d’Emprenedoria de la Fundació Bit.

Amb aquest conveni tant la Fundació Bit com PalmaActiva planificaran una sèrie d’accions conjuntes durant l’any 2017 basades en la cooperació empresarial, la formació i la divulgació i promoció de les noves tendències tecnològiques aplicades a pimes.

Així, es planificaran activitats de networking que permetran que es coneguin i puguin sorgir oportunitats de cooperació entre les 46 empreses del Centre d’Empreses de PalmaActiva, les 20 empreses de la Incubadora EmprenBit, ubicada al ParcBit i els projectes de persones emprenedores que rebin assessorament a ambdues entitats.

A més, s’oferiran accions de difusió i impuls de l’esperit emprenedor i una proposta d’iniciatives de formació conjuntes per a emprenedors en l’àmbit de la innovació i la tecnologia.

Atès que PalmaActiva i Fundació Bit comparteixen la voluntat de contribuir a fomentar la creació d’empreses innovadores i la millora de la competitivitat de les pimes de recent creació, s’establiran també mecanismes per a l’intercanvi de bones pràctiques en aquests àmbits i explotar així les sinergies entre els serveis oferts per ambdues entitats.

Tant la regidora Joana Maria Adrover com el gerent Pere Fuster han estat d’acord en remarcar la importància de la col·laboració en temes com la formació en noves tecnologies i en l’avaluació de projectes innovadors. A més, la regidora ha remarcat que “qualsevol capacitat de creixement que es vegi en línies de col·laboració noves o incorporacions de nous projectes, PalmaActiva i l’ajuntament de Palma estarà disponible”.

La Fundació Bit i l’Ajuntament de Palma duen col·laborant des de l’any 2012 quan es va firmar el primer conveni. Durant tots aquests anys, l’àrea d’Emprenedoria de la Fundació Bit ha participat en les diferents edicions dels Premis a la millor iniciativa empresarial de PalmaActiva, abans Premis Eureka, per tal d’avaluar i seleccionar la millor iniciativa empresarial dins l’àmbit de la Innovació Tecnològica. Al premiat se li ofereix l’accés per un període de 6 mesos i sense cap tipus de cost a l’espai #EMPRENBIT del ParcBit, on els projectes es poden beneficiar de les infraestructures i serveis de suport per al llançament del seu producte o servei.

A més a més, PalmaActiva també és una de les entitats col·laboradores en la difusió de la iniciativa #EmprenBit Tech Camp, una experiència pionera al ParcBit i orientada a apropar l’emprenedoria de base tecnològica a estudiants de grau universitari i de formació professional superior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.