PalmaActiva recull tota la informació sobre subvencions i ajuts relacionats amb empreses i emprenedoria

Es poden consultar a la plana https://web.palmaactiva.com/ajuts-i-subvencions

PalmaActiva ha recollit a una pàgina web totes les subvencions i ajuts relacionats amb empresa i emprenedoria que es poden sol·licitar actualment o que s’obriran en breu. La informació es troba organitzada per sectors d’activitat (Agricultura, Indústria, Hostaleria, Comerç, etc.) i per àmbit geogràfic (municipal, insular, autonòmic i estatal). També es recullen els ajuts i subvencions del sector serveis no destinades a l’Hostaleria i Comerç, i s’inclouen tant les subvencions generals com les destinades a més d’un sector en particular. L’adreça de la web és https://web.palmaactiva.com/ajuts-i-subvencions.

Segons explica Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, “amb aquesta iniciativa intentam donar suport als autònoms i empreses de Palma perquè tinguin la màxima informació possible de tots els ajuts que es poden demanar, aquesta pàgina recull tant els ajuts relacionats amb el covid-19 com els generals”. Romero recorda que les empreses de Palma podran demanar tant els ajuts propis de PalmaActiva, com els del Consell de Mallorca –que s’han convocat avui–, com els que ha obert aquesta setmana el Govern.

Aquesta plana web ha estat realitzada gràcies a la feina de personal de PalmaActiva contractat mitjançant ajudes del SOIB. Per una part, els agents de desenvolupament local (AODL) fan el recull de la informació, mentre que l’alumnat del programa SOIB Jove Palma Web IV ha dissenyat la web.

Ahir 16 de juny es va obrir la convocatòria per sol·licitar els 7.670.000 euros en ajuts per al teixit empresarial de Palma, que gestionarà el Consell de Mallorca a través de la Fundació Mallorca Turisme, per pal·liar les conseqüències del covid-19. Es tracta de la primera de les convocatòries fruit de l’acord entre Cort, Govern i Consell de Mallorca i que suposen 11,5 milions d’euros. Cada institució aporta 3.834.548,82 euros.