PalmaActiva imparteix el seu primer certificat per formar professionals del sector del comerç en col.laboració amb el SOIB

PalmaActiva està oferint per primer vegada la possibilitat d’obtenir un certificat de professionalitat d’activitats auxiliars de comerç. La regidora d’Economia i Comerç Lupe Ferrer ha visitat aquests dies l’aula taller de PalmaActiva on es desenvolupa aquesta formació.

La regidora de Comerç explica que així “donam resposta a una de les necessitats detectades d’un informe de necessitats formatives al municipi de Palma”. El comerç al detall era la segona activitat econòmica amb major nombre de treballadors al municipi, essent “venedor a tendes i magatzems” la tercera ocupació més contractada a Palma.

L’alumnat que superi aquesta formació obtindrà un certificat de professionalitat d’activitats auxiliars de comerç. El curs té una durada de 230 hores de formació teòrica i 40 hores de pràctiques en empresa. El curs va començar el passat 6 de novembre i es desenvolupa fins al proper 15 de març de 2024.

Els mòduls formatius són els següents:

– Operacions auxiliars en el punt de venda (90h).

– Preparació de comandes (40h).

– Manipulació i moviments amb transpalets i carretons de mà (50h).

– Atenció bàsica al client (50h)

– Mòdul de pràctiques professionals no laborals (40h)

La formació es realitza a dos espais formatius: aula informàtica del centre de formació de PalmaActiva i aula taller de comerç de PalmaActiva ubicada al Mercat de Llevant.

Aquesta és una formació subvencionada pel SOIB dins la convocatòria “SOIB Formació: CP desocupats per al període 2022-2025”.