- El batle de Palma i la regidora de Comerç han coincidit en assenyalar que aquesta iniciativa és molt “saludable”per als forns i per a la ciutat.
- Aquesta ruta gastronòmica té lloc els dimecres fins al proper 31 d’octubre.
El batle de Palma, Antoni Noguera, ha demostrat aquest dimecres el suport de l’Ajuntament a la Ruta del Llonguet visitant alguns dels 35 establiments que participen a aquesta iniciativa de l’Associació de Forns i Pastisseries de les Illes Balears. Per quart any consecutiu, Palma acull la Ruta del Llonguet, que té lloc tots els dimecres des del passat 25 de juliol i fins al 25 d’octubre.
Més d’una trentena de forns i pastisseries de Ciutat participen a la iniciativa. Segons els organitzadors, la ruta està cada vegada més consolidada i cada dimecres es venen una mitjana de 4.000 llonguets. Han acompanyat el batle durant la visita per conèixer com s’està desenvolupant aquesta ruta gastronòmica la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, el gerent del Palau de Congressos, Francisco Ducros; el gerent de l’Associació de Forns i Pastisseries de les Illes Balears, Pep Magraner i Pedro Andrés Medina, de la Fira del Llonguet del Pil·larí. Els forns que s’han visitat avui són el de Ca na Teresa, el de Santo Cristo, el de Can Canet, el forn de Sant Elies, el Forn Fondo i el Forn de la Glòria.
L’objectiu de la Ruta del Llonguet és promoure el consum d’entrepans de llonguet, donar a conèixer els forns i incentivar la demanda de productes de forn i pastisseria. Com l’any passat, l’oferta és d’un entrepà de llonguet, acompanyat d’una beguda, a un preu fix de 2,50€ durant tot el dia.
El batle de Palma Antoni Noguera ha agraït molt especialment la seva participació als forners que participen a la ruta. “Aquesta iniciativa és molt saludable per a la nostra ciutat; promoure el llonguet és promoure Palma d’una manera molt sana”, ha dit el batle, que ha afegit: “El llonguet és un símbol de la ciutat, és una gran iniciativa promoure’l cada setmana gràcies a aquesta festa gastronòmica”.
Adrover ha remarcat el compromís ferm del l’Ajuntament de Palma, i concretament de PalmaActiva, de donar suport a aquest projecte que és “molt saludable per als forns i per a la ciutat en general”. “Volem que es conegui el llonguet entre els residents i també entre els visitants, si el llonguet es valora i es consumeix serà la millor manera que aquests forns que inverteixen en producte local es mantinguin vius i formin part del nostre teixit comercial”, ha assenyalat la regidora de Comerç.
Per la seva part, el gerent de l’Associació de Forners i Pastissers ha convidat als ciutadans a descobrir els forns i tastar els llonguets de la ciutat, un pa d’aquí recuperat gràcies a aquestes iniciatives.
L’Ajuntament de Palma ofereix un any més les oficines d’informació turística de Palma per a distribuir els fulletons informatius, i cedeix els espais de les oficines d’atenció a la ciutadania, els OPIS de la ciutat, així como les seves xarxes socials
La ruta d’enguany presenta dos novetats:
• La col·laboració amb l’IDI amb l’aportació d’una bossa de paper específica per al llonguet amb la marca col·lectiva “Pa d’aquí”, que posa en relleu la qualitat del pa i el respecte al producte local.
• Participació a a Setmana de Mobilitat, fent un berenar saludable amb una llonguetada per als més petits.