El Consell Municipal del Comerç es reuneix a PalmaActiva

Totes les patronals, sindicats i grups municipals han assistit a aquest fòrum de participació i consulta del sector

Aquesta setmana ha tingut lloc a PalmaActiva la primera reunió de 2020 del Consell Municipal del Comerç, punt de trobada i de diàleg entre els representants del sector del comerç i l’Ajuntament en el qual es tracten aquells assumptes que incideixen sobre el conjunt i el dia a dia de l’activitat comercial.

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, ha començat la reunió agraint la gran assistència que hi hagut, amb representació de totes les patronals, sindicats i grups municipals. El regidor ha donat la benvinguda a les sessions a la Cambra de Comerç, que ha assistit per primera vegada a aquest fòrum de participació del sector comerç.

Relacionat:  Els 10 alumnes treballadors del programa SOIB Jove “Palma Web III” obtenen un certificat de professionalitat a la vegada que fan feina en la millora i desenvolupament de planes web municipals.

Durant la reunió, Romero ha presentat algunes de les actuacions fetes des de l’Ajuntament a favor del comerç de Ciutat, entre les quals ha destacat la propera convocatòria de noves ajudes per a la millora, renovació i modernització dels establiments comercials de Ciutat. Romero ha recordat que l’any passat es van concedir subvencions a 48 establiments, exhaurint el pressupost de 100.000 euros. L’edil ha destacat que l’equip de Govern continuarà donant suport a aquestes ajudes, intentant millorar-les i ampliar-les.

Gabriel Horrach, director general d’Urbanisme, ha intervingut a la reunió per explicar els eixos peatonals de Velázquez, Blanquerna i Nuredduna, destacant el seu impacte favorable per al sector comercial.

Relacionat:  Palma Film Office va gestionar durant 2019 236 sol·licituds de rodatges.

Per la seva banda Joana Maria Adrover, regidora de Seguretat Ciutadana, ha donat compte de tot el que s’està fent des del seu departament, destacant la importància de fer complir totes les ordenances i la nova oferta pública de 123 places per a la Policia Local.

A la part final de la trobada s’ha parlat sobre els centres comercials a cel obert, coincidint els assistents en la necessitat de què s’aprovi una llei autonòmica i en què són una molt bona oportunitat per rellançar el comerç tradicional i de proximitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada