L’Ajuntament de Palma, experts i comerciants debaten a PalmaActiva sobre establiments emblemàtics

El batle de Palma ha destacat que aquestes primeres jornades són una mostra més del ferm suport de l’Ajuntament de Palma al comerç.

I Jornades d'Establiments Emblemàtics de Palma
I Jornades d’Establiments Emblemàtics de Palma
Inauguració a càrrec del batle de Palma José Hila
El batle de Palma José Hila i la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover han presentat avui dematí les I Jornades d’Establiment Emblemàtics de Palma, que han tingut lloc avui divendres 2 desembre a la sala d’actes de PalmaActiva. Durant la jornada del dematí hi ha hagut ponències d’experts, testimonis de propietaris d’establiments emblemàtics i una taula rodona; aquesta tarda tindrà lloc la jornada vespertina amb una ruta guiada per establiments de Ciutat. A les jornades han assistit també Pepa Peláez, directora general de Comerç de l’Ajuntament; Susana Rincón, gerent de PalmaActiva; i Pilar Sansó, directora general de Comerç del Govern.

Durant la inauguració de les jornades, el batle de Palma ha afirmat que “el comerç emblemàtic és el que ens fa diferents, Palma no ha de ser igual a cap altre ciutat, té entitat pròpia, Palma ha de ser Palma. I amb això el comerç emblemàtic i tradicional té molt a dir, l’equip de govern ha d’establir mesures que assegurin el seu futur i que assegurin que els turistes i residents el posin en valor, segur que junt aconseguiren aquest objectiu”.

Per la seva part, Joana Maria Adrover, regidora de Comerç, ha dit que “des de fa massa temps veiem que establiments emblemàtics estan tancant, és una realitat que no passa només a Palma sinó a tot Europa, el fet que sigui un fet globalitzat no ha de fer que els Ajuntaments no facin res per paliar aquests tancaments”. Segons l’edil, “per a aquest equip de govern aquests tancaments han estat un problema que ens ha preocupat i ocupat, per això des de fa un any tenim una mesa de feina per treballar en cercar solucions, mesa de feina en la que han participat entre d’altres ARCA, el Col·legi d’Arquitectes, la UIB i els grups de l’oposició, tots hem treballat en crear un concepte de comerç emblemàtic a Palma perquè encara no teníem aquest concepte”. Adrover ha continuat explicant que aquest mesa de treball ha establert ja el concepte d’establiment emblemàtic per Ciutat: “A partir d’ara treballarem per encaixar els establiments emblemàtics de Palma en les tres modalitats que hi haurà, des d’ara estem ja impulsant la segona fase d’aquesta feina per aconseguir mesures que ens ajudin a evitar tancaments, perquè considerem que el comerç emblemàtic d’una ciutat juntament amb els seus carrers i els seus llocs públics son els seus òrgans vitals”. “Quan els establiments emblemàtics ofereixen interès, la ciutat és interessant”, ha conclòs la regidora de Comerç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.