El batle de Palma i el director del SOIB coneixen com s’estan formant les 10 alumnes treballadores de “Palma Informa”

  • Obtindran el certificat de professionalitat d’Operacions auxiliars de serveis administratius i generals de nivell 1.
  • La regidora de Treball Joana Maria Adrover destaca que amb aquest tipus de programes que subvenciona el SOIB des de l’Ajuntament es pot ajudar tant a les persones com al comerç de Ciutat.

El batle de Palma i el director del SOIB coneixen com s’estan formant les 10 alumnes treballadores de “Palma Informa”
El batle de Palma i el director del SOIB coneixen com s’estan formant les 10 alumnes treballadores de “Palma Informa”
Dur a terme visites informatives als petits comerços del municipi, detectar mitjançant qüestionaris necessitats del comerç local, resoldre consultes sobre subvencions, etc. són algunes de les tasques que estan fent les 10 alumnes treballadores de “Palma Informa”, projecte que desenvolupa PalmaActiva en el marc del Programa SOIB Tallers Mixts per a majors de 30. Aquest projecte mixt de formació i ocupació s’adreça a persones aturades majors de 30 anys i està finançat pel SOIB amb fons de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals. El programa té una durada de 10 mesos i les alumnes treballadores, que tenen un contracte de formació i aprenentatge, obtindran el certificat de professionalitat d’Operacions auxiliars de serveis administratius i generals de nivell 1.

Durant els mesos que es porta de programa –el programa va començar el passat 1 de març– les 10 alumnes treballadores han visitat pel moment 964 comerços. Aquestes visites es reparteixen de la següent manera:
• 432 en la zona centre de Palma (Santa Eulàlia, Jaume II, Palau Reial, Santa Clara, Rambla, Born…).
• 126 en la zona de plaça de Toros.
• 106 a la barriada de Pere Garau.
• 95 en el barri de Camp Redó.
• 66 en la zona de Ca’n Pastilla.
• 60 en els barris de Coll de’n Rebassa i El Molinar.
• 58 en el barri de Son Espanyolet.
• 21 a Son Gotleu.

El batle de Palma José Hila i el director del SOIB Pere Torrens han vist avui a la zona de la Platja de Palma la feina que fan aquests alumnes treballadors i han visitat diversos comerços. També han assistit a la visita Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball; Pepa Peláez, directora general de Comerç; i Susana Rincón, gerent de PalmaActiva.

Durant la visita, José Hila ha destacat la utilitat d’aquest programa, “gràcies als quals ajudam a persones a formar-se i a la vegada donam suport al comerç local, anant a la seva porta per informar-los sobre que feim des de l’Ajuntament per al comerç i detectant les necessitat del comerç local”.

Segons Pere Torrens, director del SOIB, el Programa Tallers Mixts per a majors de 30 anys “és una iniciativa que el SOIB ha impulsat per donar cobertura al col·lectiu d’aturats majors d’aquesta edat; el percentatge de gent que troba feina després d’aquest programa és del 27% enfront del 14% de persones que no hi participen”.

Dades

• el pressupost del projecte Palma Informa puja a 175.557 euros
• l’aportació econòmica als tres programes del SOIB que du a terme Palma Activa ha estat de 515.496 €.
• el pressupost global de Tallers Mixts per a majors de 30 anys a les Illes Balears és de 4.700.000 euros

Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, destaca que amb “Palma Informa” des de PalmaActiva “seguim apostat per una banda per les persones, a les que ajudam a obtenir experiència laboral i formació, i per altra pel comerç, que podrà conèixer les subvencions que els oferim des de l’Ajuntament per modernitzar-se”. La presidenta de PalmaActiva ha aprofitat la visita per agrair a Pere Torrens, director del SOIB, la col·laboració entre les dues entitats, “gràcies a aquesta feina en comú en els dos darrers anys l’Ajuntament ha pogut contractar a més de 300 persones”.

Programes mixts de formació i ocupació adreçats a majors de 30 anys

El Programa SOIB Tallers per a majors de 30 s’adreça a persones desocupades de 30 anys o més i està finançat amb fons de la Conferència Sectorial del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. Gràcies a aquest programa mixt de formació i ocupació, els alumnes treballadors obtenen un contracte de feina, experiència laboral i un certificat de professionalitat.

Aquesta formació i experiència pràctica té com objectiu millorar les aptituds i competències professionals dels participants, i per això, es duen a terme projectes d’interès general o social.

El programa té una durada de 10 mesos (1 març – 31 desembre 2017) i consta de 1.422,75 hores, de les quals el 25-30 % són de formació i el 70-75 % de treball efectiu sobre l’especialitat en un entorn real.

2 comentaris sobre “El batle de Palma i el director del SOIB coneixen com s’estan formant les 10 alumnes treballadores de “Palma Informa”

  1. HOLA QUIERO SABER COMO TENGO QUE HACER PARA FORMAR PARTE DE ESTOS PROGRAMAS MIXTOS DE FORMACION Y EMPLEO.

    1. Hola Andrea. Tienes que dirigirte a tu oficina del SOIB y allí te informarán. Estos programas están financiados por el SOIB y es este organismo el que realiza la primera selección de candidatos. Un saludo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.