25 projectes optaran al XV concurs de PalmaActiva als millors projectes empresarials

Els emprenedors han redactat el pla d’empresa després d’assistir a un curs gratuït de gestió empresarial durant el qual han desenvolupat la seva idea de negoci.

Premis als millors projectes empresarials 2017
Premis als millors projectes empresarials 2017
Un total de 25 projectes participaran a la fase final de premis del XV concurs de PalmaActiva als millors projectes empresarials. El passat 2 de juny va finalitzar la fase de lliurament de projectes, a la que podien presentar-se 40 projectes i 62 emprenedors que van superar la fase formativa.

El concurs PalmaActiva als millors projectes empresarials és un certamen que té com a objectiu detectar nous projectes empresarials i estimular-ne la posada en marxa, millorar la capacitació dels futurs emprenedors i fomentar la cultura emprenedora a Palma. Els concursants assisteixen a un curs gratuït de gestió empresarial durant el qual desenvolupen la seva idea de negoci.

El programa formatiu dels premis empresarials PalmaActiva està adaptat a la creació de noves empreses, especialment dirigit a PIMES i microempreses, amb temàtiques com el networking, el pla d’empresa, models de negoci, internet aplicat al teu negoci, dret mercantil, tributari i laboral, pla econòmic financer, formes de finançament alternatives, eines d’ecommerce i formes per presentar el teu projecte. Tota aquesta formació és de caràcter pràctic amb tallers i desenvolupada per entitats de reconegut prestigi com són MkLab, Visual factor+i, Refineria Web, etc .

Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, explica que “a partir d’aquest moment treballarem en puntuar els projectes mitjançant una comissió avaluadora integrada”. Els projectes guanyadors s’anunciaran durant l’acte de cloenda i lliurament de premis que es farà el proper 28 de juny a la seu de PalmaActiva.

La comissió avaluadora està integrada per la gerència de PalmaActiva i per un representant de cada una de les entitats col·laboradores del concurs (Isba SGR, BMN, Cambra de Comerç de Mallorca, Associació de Joves Empresaris de Balears i Parc Balear d’Innovació Tecnològica ).

El perfil dels emprenedors que van començar el concurs és el següent:
• Tenien una mitjana d’edat de 34,4 anys
• un 54% eren dones i un 46% homes
• sectors d’activitats més representatius: 24% noves tecnologies, 16% serveis a empreses, 12% serveis socioculturals, 12% restauració i hoteleria, 12% sectors de comunicació, 8% comerç, 4% nàutica, 12% altres.

Resultaran guanyadors aquells que obtinguin una major puntuació, sobre un total de 100 punts, en base als següents criteris:
• Criteri 1. Viabilitat tècnica i econòmica (fins a 25 punts)
• Criteri 2. Coherència global del projecte (fins a 40 punts)
• Criteri 3. Creació de llocs de feina (fins a 5 punts)
• Criteri 4. Grau d’innovació tecnològica i/o al producte/servei (fins a 15 punts)
• Criteri 5. Impacte econòmic i social i aplicació de criteris de Responsabilitat Social Corporativa (fins a 15 punts)

Els projectes guanyadors reben un premi en metàl·lic com a contribució al finançament del projecte. Enguany, que és la XV edició del concurs, la quantia total dels premis és de 13.000€ que es distribueixen de la manera següent:

a- Categoria general
• Un primer premi per import de 4.500 euros
• Un segon premi per import de 3.000 euros
• Un tercer premi per import de 1.500 euros

b- Categoria especial
• Premi millor projecte d’economia social per un import de 2.000 euros
• Premi millor projecte dona emprenedora per un import de 2.000 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.