Conferència – El cotxe a Europa: elèctric i compartit

Conferència - El cotxe a Europa: elèctric i compartit
Conferència – El cotxe a Europa: elèctric i compartit

El divendres 25 de novembre a las 10h (9.30h acreditacions) en la seu central de PalmaActiva, tindrá lloc la Conferència amb Peter, Verena, Christian i Alex sobre mobilitat elèctrica i compartida a Europa.

Inscriu-te per assistir (via Reunalia.es)

Hi participen:

Peter (Pere) Haudenschild-Dürst és professor d’Economia i Administració d’Empreses, assessor autònom d’Empreses i membre del parlament de la Ciutat de Brugg a Suïssa. És a més delegat representant per l’assemblea anual de Mobility car sharing, la major cooperativa de cotxe compartit d’Europa que compta amb una flota de 2.900 vehicles en més de 500 ciutats a Suïssa, i amb més de 128.300 clients. La companyia empra a 190 empleats i va generar en 2015 una facturació de 74,1 milions de francs suïssos.

Verena Steidl és llicenciada per la Universitat de Viena i membre de la cooperativa CARUSO CarSharing en Vorarlberg, primera regió d’Àustria a desenvolupar a partir de 2009 un model de e-mobilitat basat en el cotxe compartit i fonamentalment elèctric. Després dels primers tres anys, ja havien col·locat 357 vehicles elèctrics als carrers, que van ser conduïts aproximadament 2,5 milions de quilòmetres. L’èxit del model ha provocat que moltes empreses i municipis mostrin interès en aquestes estratègies de cotxe elèctric compartit i actualment hi ha més de 100 grups locals implicats en el projecte.

Christian Rohmann és llicenciat per la Universitat de Roskilde, i responsable de màrqueting i desenvolupament empresarial de LetsGo, l‘operador de cotxes compartit més gran de Dinamarca. Te 185 cotxes, 15 % d’ells elèctrics, i més de 3.000 socis privats i empreses. LetsGo va iniciar la seva activitat l’ any 2007 i és una empresa social. Com a fundació té l’ objectiu de reinvertir tot el superàvit en desenvolupar i accelerar el carsharing dins Dinamarca.
Christian Rohmann ha treballat en el desenvolupament dels vehicles elèctrics en els darrers tres anys.

Alex Duran, és economista y fundador de Ecotxe Som Moviment, la primera cooperativa de cotxes elèctrics compartits de Mallorca, que permet accedir a un vehicle però sense haver-ne de ser propietari, només pagant pel seu ús, i que es pugui fer de forma ambientalment sostenible. El projecte Ecotxe va obtenir el primer premi Ethicum 2014 de projectes èticament responsables i d’innovació social en la categoria d’emprenedoria. Els premis Ethicum són una iniciativa de l’Eticentre, el Rotary Club i del Departament d’Empresa de la UIB.

Twitter: #PAmobility

DESENVOLUPAMENT:

09:30 – 10:00h Acreditacions i cafè comerç just de benvinguda (networking entre els assistents)
10:00 – 11:30h “Conferencia amb mobilitat elèctrica compartida”
11:30 – 12.00h Torn obert de preguntes

Inscriu-te per assistir (via Reunalia.es)