Lanzadera de Empleo Palma 2019

Estàs a l’atur i cerques feina? La “Lanzadera de Empleo” és la teva oportunitat!


Si estàs a l’atur i estàs buscant feina, t’animem a participar en la nova “Lanzadera de Empleo” de Palma de Mallorca. Està impulsada per l’Ajuntament de la ciutat – a través d’PalmaActiva-, Fundació Santa Maria la Real i Fundación Telefónica, amb el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del Programa Operatiu POISES.

En què consisteix aquest programa?

Es tracta d’ORIENTAR a 20 persones desocupades per a activar i optimitzar la cerca de treball, manejant noves tècniques i eines, acords al nou mercat laboral i les necessitats de les empreses.

No estaràs sol/a en la recerca de treball. Comptaràs amb l’ajuda d’un/a tècnic/a i orientador/a professional. Amb tu estaran també altres persones desocupades, que us ajudareu mútuament a buscar feina. Junts, les oportunitats es multipliquen!

Quines activitats faràs a la “Lanzadera”?

  • Aprendràs a actualitzar el teu currículum i entrenaràs processos de selecció reals, amb simulacions d’entrevistes de treball.
  • Coneixeràs noves tècniques de comunicació i marca personal, per saber presentar-te millor a un lloc de treball.
  • Reforçaràs la recerca de feina a Internet, en portals d’ocupació i xarxes socials, amb tallers per a manejar-les correctament.
  • Tots junts fareu un rastreig d’empreses de l’entorn i les visitareu per donar-vos a conèixer com a professionals.
  • És TOTALMENT GRATUÏT.

Quins resultats tenen les “Lanzaderas de Empleo”?

Amb aquest esquema han funcionat més de 500 “Lanzaderas de Empleo” per tot el país, amb més de 11.000 participants, dels quals el 60% han aconseguit modificar i millorar la seva situació laboral: trobant una feina per compte d’altri, promovent el seu propi negoci o realitzant certificats de Professionalitat que comportaven pràctiques laborals.

Qui pot participar-hi?

Podran participar homes i dones amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys que es trobin en situació d’atur. Poden tenir qualsevol nivell d’estudis (Sense estudis, graduat social, ESO, Formació Professional, Batxiller, estudis universitaris …) i procedir de qualsevol sector laboral, tinguin o no experiència prèvia.

L’objectiu que es persegueix amb això és conformar equips el més variats possibles, perquè els seus participants no competeixin entre si per una mateixa oferta de treball; sinó que comparteixin coneixements i experiències, i es donin suport mútuament en la recerca de feina.

T’animes a participar?

Disposes fins el 6 de març de 2019(*) per inscriure’t al web del programa Llançadores (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) i en format presencial; sol·licitant, omplint i lliurant el corresponent formulari d’inscripció a la seu de PalmaActiva (C / Socors, 22), en horari de 9 a 14 hores. També pots demanar informació al telèfon 971 22 59 00 (Ext. 3917).

(*) Segons el recollit en les bases de la convocatòria i aprovat en els convenis assolits en cadascuna de les aquestes ciutats, un cop superades les 500 inscripcions, Fundació Santa Maria la Real es reserva el dret de tancar el termini d’inscripció abans de la data oficialment anunciada.

Respostes a preguntes freqüents

La “Lanzadera de Empleo” NO és un mer curs per actualitzar el CV, sinó un programa més complet i intensiu, en el qual s’aprèn a buscar feina a tenint en compte les coordenades laborals actuals.

La “Lanzadera de Empleo” NO és una agència de col·locació en la qual es donen ofertes de treball, sinó que els seus vint participants es ajudaran mútuament a buscar feina. No hi haurà competència, sinó cultura col·laborativa per sortir de la crisi de la desocupació.

La PARTICIPACIÓ en la “Lanzadera de Empleo” és voluntària, no està subjecta o condicionada pel manteniment d’un ajut o prestació. Podran participar les persones que compleixin els requisits i que així ho desitgin, complint les normes d’assistència i compromís de col·laboració.

La PARTICIPACIÓ en la “Lanzadera de Empleo” és gratuïta. Les persones que integren el programa no hauran de pagar res per la formació que rebin durant aquest període; però tampoc rebran cap remuneració.

FORMAR PART d’una “Lanzadera de Empleo” no impedeix participar posteriorment en “Garantia Juvenil” o en qualsevol altre programa o iniciativa impulsat pels Serveis Públics d’Ocupació.