PalmaActiva incrementa les subvencions als establiments emblemàtics de 100.000 a 150.000 euros

El catàleg de 2024 queda conformat per 125 establiments front als 114 de 2023

PalmaActiva ha obert aquesta setmana la seva línia d’ajudes per a establiments emblemàtics dotada amb 150.000 euros. L’objectiu d’aquestes subvencions és donar suport als establiments emblemàtics mitjançant ajudes directes. El termini per a presentar sol·licituds va començar dia 7 d’octubre i finalitza dia 18 d’octubre.

Lupe Ferrer, regidora de Comerç, Restauració i Autònoms, i Toni Fuster, director general de Comerç i Restauració, han presentat avui aquestes subvencions, destacant que el pressupost passa de 100.000 a 150.000 euros, incrementant-se un 50%.

Amb aquestes subvencions l’Ajuntament de Palma vol contribuir a la protecció i conservació dels comerços que formen part del Catàleg d’Establiments Emblemàtics de Ciutat, i contribuir al seu manteniment fent front a les despeses ordinàries i corrents generades durant el període 2024.

La regidora de Comerç ha destacat durant la seva compareixença que “un dels compromisos d’aquest equip de govern ha estat, és i sempre serà, ser a prop del sector comercial, posant en valor la indiscutible aportació social i econòmica que fan a la ciutat”.

Ferrer ha afegit que, amb el destacable augment de pressupost, “l’equip de govern municipal manté el ferm compromís amb el comerç emblemàtic de la ciutat de Palma”.

L’edil també ha remarcat que “aquest equip de govern treballa, com no pot ser altrament, amb la idea que el comerç som tots, i amb l’objectiu de recolzar i donar a conèixer els nostres establiments emblemàtics i, és clar, els productes i serveis que ofereixen”. Ferrer ha recordat, a més d’aquestes subvencions, que des de l’àrea es segueix treballant en impulsar el sector comercial, per exemple a través dels ajuts d’inversió, de la campanya de conscienciació ‘Comerç i Escola’ o mitjançant diferents iniciatives de dinamització comercial.

 

Les subvencions.- El període per demanar aquestes subvencions és entre els dies 7 i 18 d’octubre. Els 150.000 euros es repartiran entre totes les sol·licituds que es presentin després d’haver comprovat que reuneixen els requisits.

El màxim de la subvenció és de 2.000 euros per sol·licitant. El pagament de la subvenció es farà a final d’aquest any 2024.

Els requisits per a demanar aquestes subvencions són estar donats d’alta d’activitat, formar part del catàleg de 2024 i presentar la documentació que es demana (entre la qual hi ha una declaració responsable). La sol·licitud s’ha de presentar de forma electrònica.

Les ajudes serveixen per fer front a les despeses ordinàries i corrents generades durant el període 2024, que poden incloure diferents conceptes com subministraments, despeses de lloguer del local, costos de personal, publicitat, neteja, etc.

Nous emblemàtics.- Avui també s’han donat a conèixer els nous establiments emblemàtics de l’Ajuntament de Palma. El catàleg de 2024 d’establiments emblemàtics queda conformat per 125 establiments, front als 114 de 2023 –se n’incorporen 13 i perden la catalogació 2, Casa Canet i Joyería Alfredo–.

Els establiments que s’incorporen aquest any al Catàleg de l’Ajuntament de Palma són:

  • Bar La Llubinense (c. de Pere Llobera, 16)
  • Bodega San Antonio (pl. de Sant Antoni, 10)
  • Carnicería Germans Vicens (c. de Guillem Massot, 4)
  • Espardenyeria Llunes (c. dels Caputxins, 7)
  • Tapiceria Vidal (c. Ample de la Mercè, 9)
  • Bar Vista Alegre (c. del 31 de Desembre, 50)
  • Golfos Casual Wear (c. de Pas d’en Quint, 1)
  • Miró Jewelry (c. del Sindicat, 3)
  • La Argentina (c. de Jaume II, 28)
  • Carnicería Bonnín (mercat de Pere Garau)
  • Pescados Marilén (mercat d’Olivar)
  • Carnes Comas (mercat d’Olivar)
  • Xarcuteria Creus (mercat d’Olivar)

Més informació del catàleg d’establiments emblemàtics a https://web.palmaactiva.com/es/empresa/comercio/establecimientos-emblematicos/