41 persones faran feina a l’Ajuntament de Palma gràcies al Programa 30 de contractació pública del SOIB

  • El Programa 30 és un projecte de formació i ocupació per a majors de 30 anys que finança el SOIB i el Fons Social Europeu.
  • Els trenta estudiants obtindran certificats de professionalitat.

41 persones faran feina a l’Ajuntament de Palma gràcies al Programa 30 de contractació pública del SOIB
41 persones faran feina a l’Ajuntament de Palma gràcies al Programa 30 de contractació pública del SOIB
El batle de Palma ha donat avui la benvinguda als 30 estudiants i 11 professionals que a partir d’avui comencen a fer feina a l’Ajuntament mitjançant els programes mixtos de formació i ocupació per a majors de 30 anys, que promou el SOIB. Els alumnes-treballadors que completin aquesta formació durant 10 mesos obtindran diferents certificats de professionalitat. El programa i està finançat pel SOIB i pel Fons Social Europeu. José Hila ha donat la benvinguda als nous treballadors acompanyat per Iago Negueruela, conseller de Treball; Pere Torrens, director del SOIB; així com dels regidors Joana Maria Adrover i Joan Ferrer.

Durant la benvinguda als 41 nous treballadors i treballadores, José Hila ha afirmat que aquests dies són especialmente satisfactoris per a ell perquè “el millor de ser batle és poder ajudar les persones”. Hila ha recordat que un dels grans objectius de l’equip de Govern és ajudar a les persones a trobar feina.

Segons Joana Maria Adrover, regidora de Treball, el desenvolupament de l’experiència pràctica del Programa 30 inclou projectes d’interès general o social, que en aquest cas serà la reparació de vehicles de l’EMT i de la Policia (Palma Xapa i Mecànica II), el manteniment d’equips informàtics de l’Ajuntament (Palma Micromachine) i donar suport al comerç de Ciutat (Palma Informa). Adrover ha recordat que PalmaActiva amb anterioritat ja ha desenvolupat els programes Palma Xapa i Mecànica i Palma Micromachine amb molt d’èxit: “Ara incorporam Palma Informa per donar suport al comerç”. Els alumnes-treballadors de Palma Informa faran visites informatives als petits comerços del municipi, mitjançant qüestionaris detectaran les seves necessitats, informaran sobre subvencions municipals, etc.

Iago Negueruela, conseller de Treball, Comerç i Indústria, ha destacat durant la seva intervenció que el Programa 30 és una nova iniciativa que el SOIB ha impulsat per donar cobertura al col·lectiu d’aturats majors d’aquesta edat perquè “fins ara només existien programes d’aquest tipus per a menors de 30 anys o majors de 45”. Per la seva banda, Pere Torrens, director del SOIB, ha ressaltat la importància que té que aquests programes combinin formació i ocupació, ja que tots els participants obtindran un certificat de professionalitat.

PROJECTES MIXTOS DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ: PROGRAMA 30.- Aquests projectes preveuen la contractació durant 10 mesos per part de l’Ajuntament de 41 persones a través de PalmaActiva. Aquesta iniciativa està finançada pel SOIB i pel Fons Social Europeu.

Els tres programes mixtos d’ocupació i formació per a majors de 30 anys són:

  • Palma Xapa i mecànica 2
  • Palma Micromachine 2
  • Palma Informa

Els alumnes participants a aquest projecte obtindran els següents certificats de professionalitat:

  1. “Palma Xapa i Mecànica II”: Els alumnes obtenen els certificats de professionalitat d’operacions auxiliars de manteniment de carrossería de vehicles i operacions auxiliars de manteniment en electromecànica de vehicles, ambdós de nivell 1.
  2. “Palma Micromachine II”: Els alumnes obtenen el certificat de professionalitat d’operacions auxiliars de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics de nivell 1. i una formació complementària en la competència clau Anglès N2.
  3. “Palma Informa”: Els alumnes obtenen el certificat de professionalitat d’Operacions auxiliars de serveis administratius i generals, de nivell 1.

Aquests tres nous programes formatius laborals es realitzen en col•laboració amb la regidoria d’Economia, Hisenda i Innovació (Palma Micromachine II), la regidoria de Comerç, Treball i Turisme (Palma Informa) i amb EMT i Policia Local “Palma Xapa i Mecànica II).

Aquests programes combinen formació en una temàtica concreta enmarcada en Especialitatas Formatives o Certificats de Professionalitat (del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals) i experiència práctica. Aquesta formació i experiència pràctica té l’objectiu de millorar les aptituds i competències professionals dels participants.

Els participants a través d’aquest programa obtenen un contracte de formació i aprenentatge pel que cobren un salari..

Els programes, tenen una durada de 10 mesos (1 març – 31 desembre 2017): consten de 1.650 hores de les quals el 25-30% són de formació i el 70-75% de treball efectiu sobre l’especialitat en un entorn real.

Les 30 persones beneficiàries dels programes (10 persones majors de 30 anys per cada projecte) han estat seleccionades les darreres setmanes entre persones desocupades preseleccionades per SOIB (els requisits són estar aturat i com a demandants de feina al SOIB i tenir més de 30 anys).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.