Vuit persones treballen a Son Reus contractades per PalmaActiva gràcies al programa SOIB Visibles 2017

Aquest programa, finançat amb fons del SOIB mitjançant la Conferència Sectorial, pretén millorar l’ocupabilitat dels treballadors de més edat.

Vuit persones treballen a Son Reus contractades per PalmaActiva gràcies al programa SOIB Visibles 2017
Vuit persones treballen a Son Reus contractades per PalmaActiva gràcies al programa SOIB Visibles 2017
Pintar les estances dels animals, mantenir nets els espais exteriors, fer millores a l’aula educativa, informar sobre les bones pràctiques en les zones d’oci caní, fer el seguiment del programa de control de colònies felines de Palma, fer campanyes per fomentar adopcions… són algunes de les tasques que estan realitzant a Son Reus 8 treballadors del programa SOIB Visibles. La regidora de Turisme, Comerç i Treball Joana Maria Adrover, la regidora de d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal Neus Truyol i el director del SOIB Pere Torrens han vist avui de primera mà la feina que estan desenvolupant aquestes nou persones al Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal Son Reus. Aquestes persones estan realitzant una campanya de millora de la imatge del centre sanitari i una campanya informativa de bones pràctiques sobre la tinença d’animals. Finançat amb fons del SOIB mitjançant la Conferència Sectorial, el passat 16 d’octubre va començar SOIB Visibles 2017, programa mitjançant el qual PalmaActiva ha contractat 57 persones de diferents perfils que fan feina a diferents àrees municipals durant 6 mesos.

A la campanya de millora de la imatge del centre sanitari fan feina 1 oficial pintor, 1 peó pintor i 1 peó de neteja d’exterior. Amb aquesta campanya és pretén renovar la imatge del centre perquè sigui un referent positiu en el foment de valors de la tinença responsable d’animals de companyia.

Les actuacions que fan aquestes tres persones són:
• Pintar de colors alegres les estàncies dels animals perquè siguin més acollidores.
• Pintar les parets, trespols, enreixats i portes de les tres naus del Centre Sanitari de Protecció Animal.
• Realitzar el manteniment dels espais exteriors, de l’aula educativa i dels vials del centre.

A la campanya de bones pràctiques sobre tinença d’animal i respecte a l’espai públic participen 5 auxiliars informadors/es. Aquestes persones han visitat barris de tot Palma per recolzar les polítiques en matèria de benestar animal que es coordinen des de Son Reus.

Les actuacions que estan fent aquestes persones són:
• Informar als ciutadans sobre les bones pràctiques que s’han de seguir per garantir una tinença responsables en general.
• Informar sobre les bones pràctiques en l’ús de les zones d’oci caní autoritzades.
• Informar sobre la prohibició de deixar a les vies i espais públics qualsevol tipus de menjar destinat a l’alimentació de cans, moixos, coloms…
• Fer seguiment del programa de control de poblacions felines de Palma.
• Redactar informes d’activitat i d’incidències, incloent suggeriments i queixes formulades pels usuaris.
• Detectar les infraccions comeses per particulars en relació a tinença d’animals de companyia, i si escau, comunicar-les al servei de controladors ambientals.
• Informar de les ordenances municipals sobre tinença d’animals de companyia per recolzar la feina dels controladors ambientals i personal de Son Reus.
• Activitats d’educació ambiental coordinades des de Son Reus en matèria de benestar animal i tinença responsable d’animals de companyia; foment adopcions, foment esterilitzacions, prevenció del maltractament a animal.

Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, ha destacat que durant el que duim de legislatura, “ja hem fet prop de 800 contractacions gràcies a programes del SOIB, són quasi un milenar de persones a les que he pogut ajudar des de l’Ajuntament”. La presidenta de PalmaActiva ha agraït la col·laboració a la regidoria d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal per obrir les portes de Son Reus “perquè aquestes persones facin feina” i al SOIB “per posar en marxa aquests programes d’inserció laboral”.

Per la seva part Pere Torrens, director del SOIB, ha assegurat que la gent que participa a aquests programes “té un nivell d’ocupabilitat més alt, ja que quan acaba el programa troba feina amb més facilitat, des de principi de legislatura l’atur de llarga durada s’ha reduït en prop del 50%”.

Finalment Neus Truyol, regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, ha destacat la bona feina que estan fent aquestes 8 persones, ressaltant també la satisfacció que suposa que la seva àrea pugui donar una oportunitat d’inserció laboral a gent que ho necessita.

A l’acte també han assistit per part de l’Ajuntament Susana Rincón, directora general de Treball i gerent de PalmaActiva; Josep Maria Rigo, coordinador general d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal; i Pedro Morell, director-veterinari del Centre Sanitari Municipal Son Reus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.