Un centenar de persones a la conferència de PalmaActiva sobre economia circular i negocis sostenibles

D’esquerra a dreta: Francisco Ducrós, coordinador de Turisme, Comerç i Treball; Miquel Ramis, director d’Artifex Balear; Susana Rincón, gerent de PalmaActiva; Daniel Wahl, doctor en sostenibilitat; i Nicola Cerantola, director d’Ecologing
D’esquerra a dreta: Francisco Ducrós, coordinador de Turisme, Comerç i Treball; Miquel Ramis, director d’Artifex Balear; Susana Rincón, gerent de PalmaActiva; Daniel Wahl, doctor en sostenibilitat; i Nicola Cerantola, director d’Ecologing

Prop d’un centenar de persones han assistit avui a PalmaActiva a la conferència “Economia circular: negocis sostenibles”. Amb aquesta xerrada des de l’Agència de Desenvolupament Local s’ha volgut generar un espai de debat i coneixement sobre l’economia circular. A l’acte han assistit Francisco Ducrós, coordinador de Turisme, Comerç i Treball i Susana Rincón, directora general de Treball.

L’economia circular és un nou paradigma econòmic, inspirat en la natura, on desapareix el concepte de residu i on tots els recursos es regeneren infinitament a través d’energies renovables, noves formes de consum i avanços tecnològics. La Comissió Europea calcula que un millor aprofitament dels recursos en la cadena de valor podria suposar l’estalvi anual de 630.000 milions d’euros per a la indústria. Igualment, l’aplicació de la normativa de residus podria comportar la creació de 400.000 llocs de treball, dels quals 52.000 es podrien localitzar a Espanya.

Gràcies a la conferència d’avui, s’han pogut conèixer metodologies i iniciatives reals d’economia circular per facilitar claus rellevants sobre com innovar per a la millora de la societat: reciclatge, reutilització, recursos naturals locals, etc.

Durant la conferència, els experts han ressaltat la labor en economia circular d’algunes empreses de Mallorca i Palma com Ecoquimic Balear, que fabrica productes de neteja completament biodegradables i amb envasos reciclables; la cooperativa Ecocotxe, que promou a Mallorca l’ús de cotxes elèctrics compartits; Cine Ciutat, cooperativa que gestiona aquests emblemàtics cines de Palma; Sputnik Radio, una plataforma de informació, música i cultura que té com a finalitat promoure artistes locals i Balantia, empresa que presta serveis integrals d’eficiència energètica i sostenibilitat per a firmes turístiques.

Els participants a la conferència han estat:

  • Daniel Wahl: Doctor i consultor internacional en sostenibilitat amb més de 14 anys d’experiència treballant a Escòcia, Estats Unitis, Hondures, Mèxic, Tailàndia, Japó, Espanya o Anglaterra. És membre de l’International Futures Fòrum.
  • Nicola Cerantola: Expert en disseny de models de negocis circulars. És director de l’empresa Ecologing. Aquest enginyer industrial italià és consultor i formador d’ecoinnovació. És professor d´Ecodisseny en graus i màsters i col·labora activament amb la xarxa Hub i SlowFashionSpain en diverses iniciatives.
    http://www.ecologing.es/
  • Miquel Ramis: director del projecte Artifex Balear, ha creat projectes com un amfiteatre amb pedra seca, estufes d’alta eficiència tèrmica i espais amb voltes artesanals amb materials locals. Artifex Balear és una associació sense ànim de lucre creada el 2002, i declarada d’utilitat pública des de 2008, que es dedica a la recuperació i innovació dels oficis i arts de la construcció, la permacultura i la tecnologia apropiada.
    http://www.artifexbalear.org/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.