Et presentem la nova web de PalmaActiva

Hola!

Et donem la benvinguda a aquesta nova versió (la tercera ja!) del web de PalmaActiva. Aquest redisseny és el fruit d’escoltar les propostes de millora que ens heu fet arribar des de dins i fora de PalmaActiva i que hem resumit en quatre idees clau amb les que hem concebut aquest nou format:

  • Simplicitat: ens hem centrat en els serveis més important i que més interès han despertat en els últims anys. Mitjançant estadístiques web i de comportament, hem identificat tres serveis clau: ofertes d’ocupació, cursos de formació, suport a emprenedors. Hem intentat centrar l’atenció de la web en aquests aspectes, evitant crear distraccions innecessàries.
  • Usabilitat: hem procurat pensar la web des del punt de vista de la ciutadania, és a dir: de les persones que la utilitzaran. Hem organitzat el contingut de manera que sigui fàcil de trobar, amb pocs clics i més fàcil d’entendre.
  • Disseny net: hem apostat per un disseny net on predomina el blanc i ens hem decantat pel vídeo com a mitjà principal de comunicació. Així, en poc espai, podem transmetre major i millor contingut.
  • Desenvolupament propi: hem desenvolupat el web íntegrament a casa. Així no cal recórrer a tercers, guanyant en independència i control dels futurs processos de millora. Per als més tècnics comentar que la web està dissenyada mitjançant el CMS de WordPress, reutilitzant una plantilla gratuïta de Daisy Themes sobre la qual hem introduït algunes millores de producció pròpia.

Les novetats

A part del canvi de disseny, una de les principals novetats és l’organització de la informació. A partir d’ara, ens presentam a la ciutadania a través dels nostres serveis, independentment dels col·lectius. Pensem que d’aquesta manera és més senzill trobar la informació, en menys clics i així conèixer de primera mà el que fem aquí.

Una altra novetat és la creació de El meu compte, un lloc des del qual accedir als serveis online de PalmaActiva que requereixen credencials d’usuari: El meu CV (la gestió on line del currículum a la nostra Borsa Virtual d’Ocupació) i els meus cursos (una futura aplicació que permetrà gestionar les inscripcions a activitats i cursos). Estem treballant amb l’Institut Municipal d’Innovació perquè la comprovació de credencials pugui realitzar-se a través de la Targeta cuidadana, evitant l’alta presencial.

Finalment, ens agradaria destacar que tant el CMS escollit com el contingut de la web són, respectivament, de codi obert i publicat sota llicència Creative Commons.

Una nova versió pensant en tu

Com ja hem comentat, la nova versió ha nascut pensant en ser-te útil i orientada cap a la facilitat d’ús. Esperem que compleixi amb les teves expectatives i segueixis visitant la nostra casa sovint. T’hi esperam!