Suport unànime de PalmaActiva i les patronals a la campanya de vals de descompte de juny

Així ho han manifestat a la primera reunió de l’any del Consell Municipal del Comerç

PalmaActiva - Consell Municipal del Comerç

Tant PalmaActiva com les patronals del sector del Comerç de Palma han coincidit avui en posar en valor la propera campanya de vals de l’Ajuntament de Palma, que es desenvoluparà a Ciutat el proper mes de juny i que posarà en circulació 40.000 vals per valor de 600.000 euros. Així ho han manifestat durant la primera reunió de 2022 del Consell Municipal del Comerç, punt de trobada i de diàleg entre els representants del sector del comerç i l’Ajuntament.

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, ha demanat a les patronals que s’impliquin al màxim en fer difusió de la campanya de vals, perquè participi el major nombre possible d’establiments: “Esperam igualar la bona acollida de la campanya de 2021, quan els vals van tenir un impacte al sector de més de 2 milions d’euros”.

Aquesta campanya de bons té un pressupost de 600.000 euros i hi haurà 40.000 vals. La ciutadania obtindrà 15 euros de descompte per una compra mínima de 30 euros. El nombre màxim de vals que pot gastar una persona serà de 4 –front als 6 de l’any passat–, “així que més gent podrà gaudir-los”, ha destacat Romero.

Poden participar a la campanya persones amb DNI o NIE majors de 16 anys i no farà falta adquirir prèviament els vals, es sol·licitaran directament en els mateixos establiments comercials adherits al programa. Els comerços podran adherir-se a la campanya des de demà 27 d’abril i fins dia 16 de maig.

La Cambra de Comerç realitzarà els propers dies 29 d’abril i 4 de maig, a les 14 hores, una presentació als comerços interessats, explicant com adherir-se a la campanya i com bescanviar els vals.

Durant la reunió, Romero també ha recordat altres campanyes de les patronals a les quals PalmaActiva ha donat o donarà suport: la Fira d’Estocs PIMECO del mes passat; la Fira del Llonguet del passat diumenge promoguda per l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears; la Fira de l’Oli, que tindrà lloc aquest cap de setmana, i la campanya “El comerç surt al carrer”, que promou PIMECO i es desenvoluparà entre maig i octubre.

FÒRUM DE PARTICIPACIÓ I CONSULTA.- El Consell Municipal de Comerç és un fòrum de participació i consulta sobre aspectes estratègics que afecten el comerç de Palma. Aquest punt de trobada serveix per formular propostes per tal de donar suport al sector comercial en el marc de les competències de l’administració local. El Consell Municipal de Comerç està format per organitzacions reconegudes del sector com patronals i sindicats, i a cada sessió es pot convidar a participar, amb veu però sense vot, a altres entitats no relacionades directament amb el sector.

Els membres del Consell que han acudit a aquesta primera reunió de 2022 són:

  • Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació
  • Fabrizio Di Giacomo, director general de Comerç
  • Maria Antònia Comas, directora general de Fires i Mercats
  • Nicolau Cañellas, coordinador general de l’Àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal
  • Cati Manera, en representació d’AFEDECO
  • Begoña Avelar, en representació de PIMECO
  • Miguel Ángel Salvà de PIMEM-Comerç
  • Carmen María Carmona, en representació de CCOO
  • Alejandro Escriche i Joana Maria Capó, del Grup Municipal Ciudadanos
  • Sandra Barceló, del Grup Municipal Vox