Reunió del batle amb els representants d’establiments emblemàtics de Ciutat

Tindrà lloc el proper dilluns 3 d’abril a les 20h a PalmaActiva

Reunió del batle amb els representants d’establiments emblemàtics de Ciutat
Reunió del batle amb els representants d’establiments emblemàtics de Ciutat
El proper dilluns dia 3 d’abril a les 20h tindrà lloc a PalmaActiva una trobada entre els titulars d’establiments emblemàtics i la Comissió Tècnica que treballa per a l’elaboració del catàleg d’establiments emblemàtics de Palma. La reunió comptarà amb l’assistència del batle de Palma José Hila; de la regidora de Turisme, Comerç i Treball Joana Maria Adrover, i la directora general de Comerç Pepa Peláez.

A la jornada, a més de comptar amb l’assistència del batle, hi haurà una representació de la Comissió Tècnica que treballa per a l’elaboració d’aquest catàleg, i servirà per presentar la feina que fa aquesta Comissió, atendre preguntes, resoldre dubtes, etc.

Els titulars o representant d’establiments emblemàtics poden confirmar la seva assistència a la reunió per correu electrònic (comerc@palma.es) o bé telefonant al 971 214680.

CATÀLEG D’ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS.- La Junta de Govern del passat 16 de novembre de 2016 va aprovar l’elaboració d’un catàleg d’establiments emblemàtics de Palma. Aquest acord va ser fruit de la feina feta des del passat mes d’abril per un grup de treball liderat per la regidora Joana Maria Adrover i integrat per diferents agents com ARCA, el Col·legi Oficial d’Arquitectes, el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials, el Departament d’Història Aplicada de la UIB, el Grup municipal del Partit Popular, el Grup municipal Ciutadans i les àrees de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, d’Economia, Hisenda i Innovació, i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament.

Segons la regidora de Comerç, “aquest catàleg pretén dotar la ciutat d’un instrument vàlid que reculli tots aquells establiments comercials i de serveis que es puguin considerar, segons els criteris que s’establiran, com a emblemàtics, per tal de garantir-ne la continuïtat en el lloc on estan situats i de l’activitat que s’hi desenvolupa, establint una sèrie de mesures que contribueixin a la seva protecció i conservació en el marc del paisatge comercial de la ciutat”.

La protecció dels comerços emblemàtics es planteja sobre una sèrie d’elements a tenir en compte a l’hora de concretar el concepte d’establiment emblemàtic :
• Valor històric de les activitats comercials, artesanals i de serveis, relleu generacional.
• Valor cultural/singular/tradicional.
• Valor turístic.
• Valor patrimonial del bé moble i immoble.
• Valor social a l’entorn on s’ubiquen, comerç de proximitat.

Els establiments que formaran part d’aquest catàleg hauran de complir requisits com l’antiguitat, mantenir una activitat singular o ser establiments que contenen elements patrimonials protegits inclosos al catàleg del PGOU de Palma o declarats Bé d’Interès Cultural o Bé Catalogat (BC) per l’administració competent en matèria de patrimoni històric.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.