Reunió constitutiva de la comissió tècnica d’establiments emblemàtics de l’Ajuntament de Palma

Reunió constitutiva de la comissió tècnica d’establiments emblemàtics de l’Ajuntament de Palma
Reunió constitutiva de la comissió tècnica d’establiments emblemàtics de l’Ajuntament de Palma
Avui dematí ha tingut lloc a PalmaActiva la reunió constitutiva de la comissió tècnica que elaborarà el catàleg d’establiments emblemàtics de Palma. A la reunió, presidida per Pepa Peláez, directora general de Comerç, s’ha acordat la metodologia de feina per elaborar les fitxes tècniques dels establiments que formaran part del futur catàleg d’establiments emblemàtics de l’Ajuntament de Palma. Aquesta comissió tècnica està formada per: tres membres de la regidoria de Comerç, dos membres de l’àrea d’Urbanisme, un membre de l’àrea de Cultura, un membre d’Arca, un membre del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears (COAIB), un membre del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials (COEIB) i un membre la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Pepa Peláez, directora general de Comerç, explica que s’ha acordat “reunir-se quinzenalment per poder tenir el catàleg elaborat el més prest possible”. La propera reunió de la comissió serà el proper 10 de gener de 2017.

Aquest catàleg plantejarà la protecció dels establiments emblemàtics de Palma tenint en compte:

  • El valor històric de les activitats comercials, artesanals i de serveis.
  • El valor cultural/singular/tradicional.
  • El valor turístic.
  • El valor patrimonial del bé moble i immoble.
  • El valor social a l’entorn on s’ubiquen.

Els establiments que formaran part d’aquest catàleg hauran de complir requisits com l’antiguitat, mantenir una activitat singular o ser establiments que contenen elements patrimonials protegits inclosos al catàleg del PGOU de Palma o declarats Bé d’Interès Cultural o Bé Catalogat (BC) per l’administració competent en matèria de patrimoni històric.

La comissió, partint de la definició i les categories concretades, s’encarregarà de revisar i aprovar les fitxes dels establiments emblemàtics que prèviament hagin proposat els tècnics municipals, i de proposar les mesures de protecció necessàries per a les diferents categories, tot donant comptes al grup de treball inicial per tal d’obtenir el màxim consens de tots els agents implicats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.