Quinze dels vint integrants de la segona llançadora d’ocupació de PalmaActiva aconsegueixen treball en els dos primers mesos del programa

La regidora de Treball Joana Adrover i representants de la Fundación Teléfonica i de la Fundació Santa Maria la Real han visitat avui la llançadora.

Quinze dels vint integrants de la segona llançadora d'ocupació de PalmaActiva aconsegueixen treball en els dos primers mesos del programa
Quinze dels vint integrants de la segona llançadora d’ocupació de PalmaActiva aconsegueixen treball en els dos primers mesos del programa
Quinze dels vint integrants de la II llançadora d’ocupació de PalmaActiva han aconseguit feina en els dos primers mesos del programa. Els bons resultats d’inserció s’han donat a conèixer avui durant la visita que han realitzat a la llançadora la regidora de Turisme, Comerç i Treball Joana Maria Adrover; el director autonòmic de Telefónica a Balears, Aitor Ortega; la responsable dels projectes d’empleabilitat de la Fundación Telefónica, Mónica de Miguel; i la coordinadora de l’àrea d’Ocupació de la Fundació Santa Maria la Real de la zona nord, Mónica Mellado.

La iniciativa, que compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu dins del programa operatiu POISES, continuarà la seva activitat com estava previst fins al mes d’agost. Per a això, les places que han quedat vacants després de les insercions laborals, es cobriran amb persones en situació d’atur que es van apuntar en el seu dia i van quedar a la reserva

La II llançadora d’ocupació de PalmaActiva va començar a funcionar el 21 de març integrada per 20 persones a l’atur amb edats compreses entre els 24 i els 56 anys; amb diversos perfils formatius (sense estudis, ESO, Formació Professional, Batxillerat i estudis universitaris) i trajectòria professional en sectors molt diferents –comerç, comunicació, atenció al client, turisme, administració, gestió de recursos humans…–.

La metodologia del programa, dissenyada per Fundació Santa Maria la Real, estableix que els participants dediquen les primeres setmanes a realitzar activitats de construcció d’equip, tallers d’autoconeixement i intel·ligència emocional per aprendre a fer un pla de recerca de feina i enfocar el seu objectiu; a més de sessions d’orientació per conèixer millor l’actual mercat actual. En el cas de la llançadora de Palma, el calendari d’activitats ha estat modificat lleugerament per avançar algunes activitats (modificació de currículum, presentació de autocandidatures i simulacions d’entrevistes, especialment) perquè els seus integrants poguessin acudir ben preparats a les ofertes de treball que sortien o a les que eren convocats després de la seva participació a la Fira d’Ocupació organitzada a principis de març per PalmaActiva.

Quinze insercions laborals

Fruit d’aquest esforç inicial i de la seva preparació extra per als processos de selecció, 15 dels 20 participants ja han trobat feina per compte d’altri en diferents sectors: turisme, comerç, hostaleria, administració, oci i entreteniment, informació i comunicació. Deu d’aquests contractes són eventuals; quatre, per obra i servei; i un, indefinit.

“Davant les circumstàncies del mercat local, hem hagut d’adaptar la metodologia del programa per a ser més pràctics, i especialment més ràpids en la part d’orientació laboral. Un mai sap quan, on i com pot sorgir una oportunitat laboral; però sempre ha d’estar preparat. Així ho hem fet i ha valgut la pena”, ha explicat Lola Romillo, tècnica de la llançadora.

El director autonòmic de Telefónica a Baleares, Aitor Ortega, ha destacat que aquesta experiència posa en valor la col·laboració públicoprivada, i ha afirmat que entre tots s’ha d’aconseguir que les empreses valorin a les persones i les seves competències, no l’edat.

“És la primera vegada en sis anys, en gairebé 600 llançadores que portem realitzades per tot el país, que es dóna aquesta situació. És la primera vegada que 15 dels 20 participants; és a dir, que el 75% de l’equip, troba feina abans que el programa compleixi els dos primers mesos. Per això, hem de donar l’enhorabona a tot l’equip, per la seva actitud, la seva motivació, la seva proactivitat, les seves ganes de treballar i el seu talent”, ha detallat la representant de Fundació Santa Maria la Real Mónica Mellado. Mellado ha puntualitzat a més que la II Llançadora d’Ocupació de PalmaActiva continuarà funcionant fins al mes d’agost com estava previst. Les places que han quedat vacants per les insercions laborals, es cobriran amb persones en situació d’atur que es van apuntar al programa en el seu dia i que van quedar en llista de reserva.

“Freqüentment, els participants ens diuen que hi ha un abans i un després en les seves vides després del pas per la llançadora. Surten amb una nova actitud, amb un creixement personal i professional, amb nous coneixements que els permeten afrontar la recerca activa de feina amb més seguretat i garanties. Esperem que això es repeteixi amb aquest nou equip”, ha assenyalat la representant de Fundació Telefònica Mónica de Miguel.

La regidora de Treball Joana Maria Adrover també ha mostrat la seva satisfacció pels resultats obtinguts fins ara a la llançadora i ha animat als participants que continuen en recerca de feina: “És molt gratificant veure els resultats d’aquest projecte, des de PalmaActiva volem agrair la implicació de la Fundación Teléfonica i de la Fundación Santa Maria la Real per haver confiat en nosaltres per posar en marxa aquesta iniciativa a Palma”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.