PalmaActiva llança la campanya “+45: +anys +experiència”

L’Ajuntament pretén conscienciar les empreses dels avantatges que suposa la contractació de persones majors de 45 anys i que aquest col·lectiu empri els serveis de PalmaActiva per millorar la seva formació i empleabilitat.

PalmaActiva ha llançat aquest setmana la campanya de sensibilització “+45: +anys +experiència”. La iniciativa consta de 16 OPIS; publicitat a un bus de l’EMT i 1.000 fulletons que es repartiran a sindicats, patronals, casal de barris i oficines d’atenció al ciutadà. L’Agència de Desenvolupament Local reforçarà la campanya a través de les seves xarxes socials i de la seva web, on es podrà veure també un vídeo.

Segons Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, la campanya té un doble objectiu: per una banda, fer veure a les empreses els grans avantatges que comporta la contractació de persones majors de 45 anys, i d’altre, que les persones en atur majors de 45 anys s’inscriguin a PalmaActiva, a l’Agència de Col·locació, als cursos de formació… per millorar les seves competències i empleabilitat. “A PalmaActiva apostam per fomentar la contractació de persones majors de 45 anys: posam les persones en primer lloc i treballam per consolidar un model econòmic que generi una prosperitat compartida, la nostra prioritat és ajudar a crear una ocupació estable i de qualitat”, ha afirmat l’edil de Treball.

Aquesta és una campanya consensuada amb els principals agents socials com són AMPEB, CAEB, PIMEM, UGT i CCOO, amb qui es va mantener una reunió el passat mes de novembre. Pere Torrens, director del SOIB, i Ana Landero, membre de la comissió ejecutiva d’UGT, han assistit a la roda de prensa per mostrar el seu suport a aquesta iniciativa de PalmaActiva.

L’escenari

Adrover ha explicat que el mes de gener hi havia a Palma 10.573 persones aturades majors de 45 anys, és a dir, el 44% dels 23.905 aturats registrats a Palma. “Moltes persones d’aquest col·lectiu acaben essent aturats de llarga durada perquè els reclutadors pensen que les seves competències estan desfasades, que no encaixaran en una plantilla majoritàriament jove o que exigiran una remuneració major. Per aquests prejudicis, moltes vegades els seus currículums són descartats automàticament”, ha explicat Adrover.

La regidora de Treball ha dit que amb aquesta campanya es pretén rompre amb aquests prejudicis i fer veure a les empreses els avantatges de comptar amb persones majors de 45 anys. La regidora ha destacat que aquests treballadors poden aportar fidelitat, experiència, estabilitat, maduresa emocional, responsabilitat, confianza i ser un exemple i incentiu pels més joves.

Serveis específics de PalmaActiva

Les persones majors de 45 anys en recerca de feina poden trobar a PalmaActiva orientació laboral específica i el taller Canvas +45. Canvas +45 és un taller pràctic que ajuda a incrementar les opcions per trobar feina; consta de 15 hores de formació repartides en 5 sessions d’assessorament grupal i una sessió on es practica l’entrevista de selecció. PalmaActiva, juntament amb el SOIB, també ofereix poder incorporar-se als programes d’inserció laboral SOIB Visibles i SOIB Formació i Ocupació.

5 comentaris sobre “PalmaActiva llança la campanya “+45: +anys +experiència”

  1. Me interesa ser parte de esta nueva campaña, al fin las personas de más de 45 años tenemos posibilidades a futuro

  2. Jo tengo mas de 45 y estoy en el paro , pero recientemente he terminado contracto.
    He participado del grupo ( visibles ) y desarrolle mis tareas en palma activa, me interesa si puedo participar…?

  3. Tengo más de 45 años y estoy muy interesada en esta campaña, actualmente estoy en paro desde el pasado 28 de enero 2019. Tengo una larga experiencia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.