PalmaActiva destina 100.000 euros en subvencions per al petit comerç

Com a novetat, aquest any es poden demanar aquestes ajudes per insonoritzar establiments del sector de la restauració.

PalmaActiva convoca per quart any consecutiu una línia d’ajudes directes per als petits comerços que subvenciona fins al 80% de les despeses, fins a un màxim de 2.300€ per establiment, sempre que estiguin destinades a la innovació, la millora, la modernització o la implantació de nous comerços. L’ajuda s’amplia fins a 4.600€ en el cas que la inversió es dediqui a eliminar barreres arquitectòniques. La quantia destinada a les subvencions torna a ser de 100.000€, igual que l’any passat.

Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, ha presentat avui la convocatòria d’aquest any d’aquestes subvencions: “Aquestes són unes ajudes directes que posam a l’abast del petit comerç per ajudar a aquelles inversions que s’hagin fet o que s’hagin de fer durant el 2019, sempre complint amb els requisits establerts a les bases”.

Aquest 2019 es pot subvencionar:
• Renovació i millora tecnològica.
• Actuacions destinades a garantir la seguretat.
• Intervencions destinades a la incorporació i implantació del disseny per a la millora de la imatge de l’establiment.
• Retolació comercial interior i exterior.
• Accions dirigides a potenciar una economia baixa en carboni i la millora energètica i la sostenibilitat.
• Adquisició i instal·lació de sistemes que possibilitin el reciclat, la reducció i l’eliminació de residus, com maquinària de premsat i compactació.
• Insonorització de l’establiment (exclusivament del sector de restauració). –NOVETAT
• Eliminació de barreres arquitectòniques –en aquest l’ajuda s’amplia fins a 4.600€–.

Hi ha dos terminis per a la presentació de sol·licituds:
• Primer període: fins al 30 d’abril de 2019
• Segon període: fins al 1r de setembre de 2019

Adrover ha detallat que es podran presentar sol·licituds tan aviat com es publiquin les bases al BOIB, “previsiblement a final del mes de març o inici del mes d’abril”. Tota la informació estarà disponible a la web de PalmaActiva.

L’edil de Treball ha destacat que mitjançant aquestes subvencions es dóna suport a les persones empresàries, comerciants, emprenedores… “que inverteixen en el seu negoci i que aposten per mantenir-se, per innovar, per millorar, per ser atractiu i modern; que s’adapten a les necessitats i gustos de la clientela; que fan de la façana, del rètol, del mostrador… un element diferenciador, de qualitat i d’atracció de la clientela; que fan del reciclatge i de la sostenibilitat una acció de compromís amb la societat a més d’aportar un valor afegit als productes; i que fan de la supressió de les barreres arquitectòniques i de la millora de l’accessibilitat una acció de solidaritat i a més ofereixen un local comercial obert a tothom”.

“En definitiva, volem seguir ajudant a aquestes accions individuals que adopta el comerciant i que repercuteixen en el mateix negoci i que alhora enriqueixen el conjunt de la ciutat i que li donen vida i personalitat; des de la Regidoria de Comerç fem costat al comerciants i a l’empresariat local i li ajudam en la mesura que podem”, ha conclòs Adrover.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.