PalmaActiva concedeix 41 subvencions per al petit comerç

L’àrea de Comerç de PalmaActiva ha concedit aquest any 41 subvencions per valor de 86.372,22 euros.

L’àrea de Comerç de PalmaActiva ha concedit aquest any 41 subvencions per valor de 86.372,22 euros. Així ho ha donat a conèixer avui Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, que ha explicat que aquest any s’han rebut 88 sol·licituds –front les 37 de l’any passat– per rebre els ajuts de l’Ajuntament de Palma per a la modernització de comerços ja existents o per a la implantació de nous comerços. “Mereix la pena destacar la quantitat de sol·licituds que s’han presentat en el segon termini de subvencions, fins a 70, fruit de la gran feina de difusió que s’ha fet des de l’àrea de Comerç amb la col·laboració del personal del programa “SOIB Visibles Palma Informa”, que es varen encarregar d’apropar la informació de la convocatòria als comerços de les diferents barriades de Palma”, ha afirmat Adrover.

“Aquesta amplia difusió ha donat el seu fruit també en la diversificació de les zones d’on provenen les sol·licituds, fins a 5 sol·licituds provenen de la barriada de Pere Garau, també 5 de les zones de Platja de Palma i el Molinar; altres barriades que han presentat sol·licituds són Son Cotoner, Son Cladera, Plaça de Toros, zona Marqués de Fontsanta, Es Rafal, General Riera,Camp Rodó…” ha destacat la regidora de Comerç.

Adrover ha explicat que a aquesta convocatòria s’ha fet una aposta per incentivar que el comerços s’adaptessin a la normativa en matèria de barreres arquitectòniques, amb la idea d’aconseguir un comerç més accessible per a tothom: “S’han presentat 4 sol·licituds per llevar barreres arquitectòniques, a les quals s’ha atorgat la subvenció”.

L’edil de Comerç també ha destacat altra aposta que s’han fet mitjançant la convocatòria d’aquestes subvencions com és dotar el comerç de proximitat de la tecnologia necessària per fer-lo competitiu: “Hem rebut moltes demandades per a millora tecnològica i millora energètica, també per renovar aquells comerços de tota la vida, un altre tipus de demanda ha esta per a l’adequació del local i per retolació”.

Subvencions de l’Ajuntament de Palma

Aquest any 2017 les subvenciones de PalmaActiva per al comerç de proximitat tenien un pressupost total de 92.000,00€ amb dos períodes de valoració de sol·licituds:
• primer període de sol·licituds, presentades fins al dia 15 de maig 2017 (46.000€): es presentaren un total de 18 sol·licituds i es van concedir subvencions a 17 sol·licitants per import de 36.500,25 euros.
• segon període de sol·licituds, presentades fins al dia 15 de setembre de 2017 (46.000€): es presentaren un total de 70 sol·licituds, s’ha aprovat la concessió de 24 sol·licituds per un valor de 49.871,97 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.