PalmaActiva acollirà demà i divendres el XXV Fòrum Ciutats per l’Ocupació

Jordi Vilà, regidor d’Ocupació: “L’organització d’aquest fòrum és una mostra del compromís de l’Ajuntament pel foment de l’ocupació i de la lluita contra l’atur”

 

Palma acollirà la XXV edició del fòrum Ciutats per l’Ocupació, que aquest any tindrà lloc a PalmaActiva els dies 10 i 11 de novembre.

Jordi Vilà, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, ha explicat que aquest fòrum és un espai de reflexió i col·laboració, sense personalitat jurídica, obert a tots els municipis majors de 100.000 habitants que desitgin participar-hi. Va néixer l’any 2009 i agrupa a 21 entitats locals. Els ajuntaments participants representen el 33% de les entitats locals de més de 100.000 habitants i sumen més de 10.000.000 d’habitants (el 22% de la població nacional).

Vilà ha explicat que el fòrum s’havia de celebrar el 2020 a Palma però la trobada es va ajornar per la pandèmia: “És per a la nostra ciutat i per a PalmaActiva una satisfacció ser aquest any la seu de la trobada”, ha afirmat l’edil. Vilà ha afegit que accions com la participació en aquest fòrum són una mostra de com PalmaActiva i l’Ajuntament estan compromesos amb el foment de l’ocupació i la lluita contra l’atur.

El regidor d’Ocupació ha destacat que “el coneixement i experiències compartides suposaran una millora en els serveis que oferim a la ciutadania i les empreses, objectiu comú de totes les agències locals de desenvolupament”.

Per la seva banda, Jaime López Cossío, assessor tècnic del fòrum, ha detallat les ponències del fòrum. Aquest any les ciutats de Palma, Madrid, Barcelona, Oviedo i Sevilla presentaran casos d’èxit i bones pràctiques. També ha destacat la intervenció per streaming de Gerardo Gutiérrez, director general del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Cossío ha explicat que l’objectiu del fòrum és compartir projectes, iniciatives, casos d’èxit… També ha dit que aquest any es posarà especial èmfasi en analitzar la normativa estatal de la nova llei del sector i d’iniciatives europees com els fons Next Generation.

DADES DEL MERCAT LABORAL A PALMA.- El regidor d’Ocupació ha donat durant aquesta roda de premsa les darreres dades del mercat laboral de Palma. L’afiliació del mes de setembre va arribar a Palma a la xifra de 251.147 persones –el 44,70% de les afiliacions a Balears–, això suposa el nombre més gran de persones ocupades al mes de setembre de tota la sèrie històrica.

Palma tenia el mes d’octubre 16.771 persones en situació d’atur, és el nombre més baix de persones en aquesta situació en un mes d’octubre des del 2007. A nivell interanual l’atur va disminuir respecte al mes d’octubre de l’any anterior un 24,72% (-5.347 persones menys).

El nombre de dones en atur l’octubre era de 9.353, això suposa el nombre més baix de dones en aquesta situació en un mes d’octubre des del 2007. L’atur interanual de les dones va baixar un 23,15%.

L’atur entre el col·lectiu de persones més grans de 45 anys va arribar a la xifra de 8.851 persones, és el nombre més baix de persones en aquesta situació en un mes d’octubre des del 2008.

Per sectors econòmics, lhoteleria amb un 39,95% és l’activitat on més va disminuir l’atur respecte el passat any, seguida de construcció (-26,62%) i comerç (-24,93%).

El mes d’octubre Palma va registrar 13.492 contractes laborals, 7.294 dels quals van ser indefinits. La variació interanual dels contractes indefinits va pujar a un 205,57%.