Palma va tenir el més d’agost més de 230.000 persones afiliades a la Seguretat Social, la xifra més elevada dels darrers 12 anys

La regidora de Treball Joana Maria Adrover destaca que el passat mes de setembre l’atur va seguir baixant en relació a anys anteriors.

Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Treball i Comerç, ha donat avui a conèixer les darreres dades del mercat de treball a Palma i ha destacat que l’ocupació segueix una línea ascendent, mentre que la l’atur segueix baixant –tot i que aquest descens és menor que els mesos anteriors–. Adrover ha destacat que des d’octubre de 2012, ja son 5 anys –60 mesos– de descens continuat de l’atur a Palma, amb una xifra propera a la que hi havia en 2008. L’ocupació puja, com en els mesos anteriors, i des d’octubre de 2013 se sumen 4 anys –58 mesos– de constant creixement interanual; de forma que els afiliats superen les xifres dels darrers 12 anys.

Durant la seva compareixença, la regidora de Treball ha recordat que “ajudar col·lectius amb dificultats per incorporar-se al mercat de treball com els majors de 45 anys continua essent una prioritat màxima per a l’equip de govern”.

Adrover ha afirmat que “en termes generals la situació econòmica i de contractació laboral a Palma és satisfactòria”, i ha afegit que és important “que la riquesa que prové de l’activitat econòmica es reparteixi i repercuteixi directament en els treballadors”.

L’edil de Treball també ha destacat que des de l’equip de Govern es posa molt en valor el conveni de l’any passat del sector del Comerç “i valoram encara més el d’aquest any del sector de l’hostaleria, aquest és el camí i desitgem que hi hagi un efecte contagi a la resta de convenis col·lectius”.

“Entenem que si les coses van bé a nivell econòmic també han d’anar bé en les condicions de feina i han d’augmentar encara més els contractes indefinits. Els treballadors,que són la primera cara visible que veuen els nostres visitants també han de ser partícips del benefici de l’activitat turística”, ha dit Adrover. L’edil ha afegit que “des de PalmaActiva no aturam i continuam amb les nostres prioritats que són donar formació i crear oportunitats d’ocupació i emprenedoria a Palma”.

Resum complet de les dades oferides en roda de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.