Palma tenia 13.946 empreses el tercer trimestre de 2018

El nombre d’empreses s’ha incrementat respecte a l’any anterior en el mateix període en el 2%.

El tercer trimestre de 2018 Palma va assolir la xifra de 13.946 empreses. Les empreses registrades a Palma representen el 32,6 % de las empreses de Balears i el 45% de les de tot Mallorca. “El nombre d’empreses s’ha incrementat respecte a l’any anterior en el mateix període en 253 (+2%)”, explica Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball.

“Comparant tota la sèrie des de l’any 2009, podem observar l’evolució del teixit empresarial i com es va tocar fons al quart trimestre de 2013, a partir d’aquí va començar una tendència general a l’alça fins a aconseguir la xifra actual de 13.946 empreses”, ha explicat Adrover.

La regidora de Treball també ha assenyalat que les dades confirmen el comportament estacional de la nostra economia, amb un ascens de les empreses al primer i segon trimestre i una caiguda que es repeteix tots els anys a partir del tercer trimestre, molt més accentuada al darrer trimestre, fora de la temporada turística.

Quant a l’anàlisi per sectors, el teixit empresarial de Palma de 13.946 empreses està compost principalment pels sectors següents:
• Un 61,4% (8.566 empreses) són les que l’INE denomina com “resta de serveis” i englobaria activitats com comerç, activitats financeres i assegurances, activitats professionals, administratives i educació.
• Un 15,3 % és hoteleria (2.127empreses).
• Un 11,7 % representa la construcció (1.626 empreses).

“És interessant apreciar com el sector de la construcció ha augmentat en el tercer trimestre el nombre d’empreses en un 6,69 % respecte a l’any anterior mentre que l‘hoteleria i la resta de sectors s’ha mantingut estable respecte a l’any anterior”, ha ressaltat Adrover.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.