Palma Film Office ha gestionat 70 sol·licituds de rodatge durant el primer semestre de 2021

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació: “Les perspectives per al segon semestre són bones i els mesos de juliol i agost ja hem gestionat 20 sol·licituds”

Palma Film Office ha rebut 70 sol·licituds de rodatge durant els primers sis mesos de l’any, dada que suposa un lleuger increment en relació amb el mateix període de l’any passat (en què foren 58). Aquestes sol·licituds s’han concretat en 25 reportatges o documentals, 16 rodatges de fotografia, 8 rodatges de publicitat, 4 de cinema i 17 que s’engloben en altres tipus d’iniciatives audiovisuals.

Segons Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, “aquestes dades suposen un increment al voltant del 20% respecte a 2020; són dades positives si tenim en compte la pandèmia”. El regidor afegeix que aquest estiu està essent molt positiu: “El juliol i el que duim d’agost ja hem gestionat 20 expedients; entre els quals hi ha hagut sèries, espots comercials i rodatges de fotografia”.

Romero destaca que la feina desenvolupada per Palma Film Office genera riquesa a Palma, ja que aquests rodatges impliquen contractacions de personal, de pernoctacions, de càterings, de lloguer de vehicles… Assenyala que per exemple, per al rodatge de la sèrie de Netflix “Hustle”, Palma Film Office ha fet gestions per facilitar la filmació al poliesportiu de Son Moix, a l’aeroport de Palma, a la pista de bàsquet Joan Estelrich des Rafal, a zones ACIRE, al Districte Centre i a diversos carrers del Polígon de Llevant (Puerto Rico, Brotad, Bogotá i Barranquilla).

Respecte al tipus de projectes audiovisuals, es pot apreciar que els projectes de fotografia quasi dupliquen els de l’any anterior, el que també passa amb els de reportatges/documentals/videoclips; mentre que el nombre de projectes de publicitat ha baixat lleugerament. En canvi, els projectes de cinema són els que s’han vist més afectats, si bé les expectatives són favorables i hi ha projectes per rodar llargmetratges el segon semestre de 2021.

Durant el primer semestre de 2021, s’han rodat a Palma espots per a empreses com TUI, American Express, Mango, Renault, Balearia…, i cal posar de manifest l´interès de la nostra ciutat com a escenari per a grans produccions per a les televisions internacionals, incloent-hi el mercat nord-americà. De fet, actualment s’estan desenvolupant tres projectes de pel·lícules per al mercat nord-americà que properament es podran veure a les pantalles del tot el món.

“La majoria de les produccions són d’origen nacional i pel que fa a les produccions estrangeres, predominen les d’origen alemany, i podem destacar les nord-americanes per la repercussió que tenen”, assenyala el regidor de Promoció Econòmica.

Mirant les dades per mesos, es pot apreciar la situació complicada que ha passat el sector el mes de gener a causa de les restriccions. Així com ha millorat la situació de la pandèmia, s’han pogut activar els projectes i s’ha experimentat un creixement que s’espera que continuï en els propers mesos, fet confirmat per les bones dades del mes juliol i agost.

Més informació: https://web.palmaactiva.com/pfo/