L’edil Rodrigo Romero visita alguns dels establiments que han rebut les subvencions de PalmaActiva

PalmaActiva va concedir el 2020 46 subvencions per un valor de 78.711,22 € per a la millora, renovació i modernització dels establiments comercials de Ciutat

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació Rodrigo Romero ha visitat avui alguns dels 46 establiments als quals PalmaActiva va concedir subvencions durant 2020. Aquestes subvencions de l’Ajuntament de Palma són per a la millora, renovació i modernització dels establiments comercials de Ciutat i estaven dotades amb 100.000 euros. Segons explica el regidor de Promoció Econòmica, “els establiments van cobrar les subvencions el mes de novembre  i hem volgut parlar amb ells per conèixer de primera mà les seves impressions i suggeriments”. Els comerços que s’han visitat són el bar Ca’n Mona,  la pastisseria-cafeteria Ángel i la peixateria Pescados Miró.

Romero destaca que els establiments que van cobrar aquestes subvencions també van poder optar a demanar les ajudes especials per la COVID convocades per PalmaActiva i dotades amb 1.852.000 euros. Amb aquestes ajudes es va ajudar  685 beneficiaris, el 75% dels quals eren autònoms. “Des de l’àrea de Comerç de l’Ajuntament estem treballant per poder complementar aquestes ajudes amb les que atorgaran altres institucions com el Consell i el Govern”, afirma l’edil.

Santiago Monjo del bar Ca’n Mona, que va demanar tant aquesta subvenció com l’especial de la COVID, ha explicat que “està molt agraït per haver obtingut aquestes dues ajudes que han suposat un impuls important”.  Monjo també explica que gràcies a les subvencions ha pogut adquirir eines de qualitat en un moment complicat com el que vivim amb la pandèmia: “Anim als comerços i restauradors a demanar les ajudes”, afirma. Per altra banda, Angel Cortés, de la pastisseria Àngel, explica que amb la subvenció ha pogut renovar la rotulació exterior, els llums de l’interior i invertir en la venda online, el que l’ha ajudat a poder distribuir a la península i ha suposat una gran ajuda en aquests moments.

A més de Rodrigo Romero, també han assistit a la vista Fabrizio Di Giacomo, director general de Comerç, Manuel Fernández, coordinador del districte de Ponent; Laura Moyà, agent de desenvolupament local de PalmaActiva, i una formadora i dues alumnes treballadores del programa SOIB 30 Ocupació i Formació Palma Informa II, mitjançant el qual s’informa els comerços sobre aquestes ajudes.