Gràcies al programa SOIB Jove Palma Web IV desenvolupat per PalmaActiva, 10 alumnes es formen i fan feina en el sector de la confecció i publicació de pàgines web

Palma Web IV s’adreça a persones menors de 30 anys i està finançat pel SOIB amb la participació del SEPE i el cofinançament del Fons Social Europeu

El programa es basa en tres pilars: la formació, l’adquisició d’experiència laboral i l’orientació-acompanyament

Realitzar la plana web dels establiments emblemàtics de l’Ajuntament de Palma i una pàgina que recull tots els ajuts i subvencions per a empreses de Palma són algunes de les feines que estan realitzant els/les alumnes treballadors/es del programa SOIB Jove Palma Web IV. Mitjançant aquest programa, 10 persones –3 dones i 7 homes– han pogut accedir a una feina a l’Ajuntament de Palma a la vegada que realitzen una formació vinculada, gràcies a la qual obtindran un certificat de professionalitat, en aquest cas de Confecció i Publicació de Pàgines Web nivell 2. Palma Web IV és un programa gestionat per PalmaActiva en col·laboració amb I’IMI (Institut Municipal d’Innovació).

El programa té una durada d’un any i va començar el passat 14 d’octubre de 2020. SOIB JOVE Formació i Ocupació compta amb el finançament del SOIB i amb la participació del SEPE, Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu. Palma Web IV consta de 1.680 hores, de les quals el 29,46% són de formació (495 hores) i el 70,53 % de treball efectiu (1.185 hores) sobre l’especialitat en un entorn real.

La formació que reben els alumnes està dividida en 3 mòduls:
• Construcció de pàgines web
• Integració de components de software en pàgines web
• Publicacions de pàgines web

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica, Susana Rincón, directora general d’Ocupació i gerent de PalmaActiva i Job Torres, gerent de l’IMI, han visitat els alumnes treballadors i els professionals que fan feina a SOIB Jove Palma Web IV per veure com està essent la seva experiència. Segons Romero, “amb aquest programa pretenem que aquests joves es puguin formar segons les seves necessitats i motivacions a través d’un projecte de formació i ocupació que permet millorar les seves competències laborals”.

Actualment, PalmaActiva té en marxa 5 programes de formació i ocupació SOIB Jove i SOIB 30, gràcies als quals 50 persones fan feina i es formen a l’Ajuntament de Palma. Gràcies a aquests 5 programes, en total s’han contractat 62 persones (50 alumnes i 13 professionals). Els programes Micromachine V, Xapa i Mecànica V i Palma Informa II s’adrecen a persones majors de 30 anys i estan finançats amb fons del SOIB i de la Conferència Sectorial. Els programes Palma Web IV i Palma Xapa i Mecànica VI s’adrecen a menors de 30 anys i els finança el SOIB amb la participació del SEPE, Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu.

Tant SOIB 30 com SOIB Jove combinen formació i experiència pràctica amb l’objectiu de millorar les competències professionals. Els participants fan aproximadament 1.700 hores de formació i de treball efectiu, gràcies als quals podran obtenir diferents certificats de professionalitat. Aquests 5 programes tenen un pressupost total d’1.148.735,76 €, 1.073.238,38 € dels quals són aportats pel SOIB.

A més de la formació i de l’adquisició d’experiència laboral, el tercer eix d’aquest programa és l’orientació i l’acompanyament de les persones participants. SOIB Jove Palma Web IV ofereix acompanyament individualitzat de cara a la consecució dels objectius laborals, i grupalment també es realitza feina de millora de competències transversals.