El Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), a debat a la conferència organitzada per PalmaActiva i GSBIT

Prop d’un centenar de persones han assistit a la xerrada, que ha tingut lloc aquest dematí a la sala d’actes de PalmaActiva.

El Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), a debat a la conferència organitzada per PalmaActiva i GSBIT
El Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), a debat a la conferència organitzada per PalmaActiva i GSBIT
PalmaActiva i GSBIT (Associació Balear d’Empreses de Software, Internet i Noves Tecnologies) han organitzat avui la conferència “Adéu LOPD, hola RGPD: solucions i oportunitats a la nova normativa sobre protecció de dades personals”. La xerrada ha estat moderada per Tona Pou, gerent de GSBIT, i en ella han participat els experts Diego Fanjul (Finch Abogados), Miguel Ángel Cerdà i Juanjo Talens (Iuristec) i Jorge Morell (del blog jurídic “Términos y Condiciones”). Prop d’un centenar de persones han assistit a la xerrada, celebrada a PalmaActiva.

Diego Fanjul, de Finch Abogados, ha presentat una visió global de les noves obligacions que implica el Reglament General de Protecció de Dades per a qualsevol empresa que tracti amb dades de caràcter personal, i ha presentat algunes solucions als problemes més comuns. Segons Fanjul, “ara les empreses han de reflexionar sobre el tractament de les dades: per a què les volen, per a quan de temps les conservaran… i han d’analitzar el flux de dades”.

Jorge Morell, del blog “Términos y condiciones”, ha afirmat que cada vegada hi ha més informació i més oportunitats de negoci: “Al 2017 es donaren d’alta a les xarxes socials 840 nous usuaris cada minut”.

Per la seva part Miguel Ángel Cerdà, de la consultoria Iuristec, ha exposat que s’ha d’assumir la privacitat “per defecte dins la nostra normalitat”. Per últim, Juanjo Talens, també d’Iuristec, ha afirmat que s’està produint un canvi de paradigma: “Abans es parlava de privacitat analògica, ara hem de parlar de privacitat digital”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.