El projecte Cut&Go, guanyador del concurs de millors projectes empresarials de PalmaActiva

L’IES Son Rullan ha guanyat el premi en la categoria per estudiants

Foto de família dels Premis PalmaActiva
Foto de família dels Premis PalmaActiva
Avui ha tingut lloc a PalmaActiva el lliurament de premis del seu concurs als millor projecte empresarial, dotat amb 13.000 euros i que aquest any ha arribat a la XVI edició. Cut&Go, de Manuel Granero i Félix García, ha estat el projecte guanyador dels 5.000€ en metàl·lic en la categoria absoluta. Recycl3R, dels promotors Iván González, Thomas Dahl i Sergio Puyol, ha estat el projecte guanyador en la categoria de millor projecte d’economia social, dotat amb 2.500€. Antònia Álvaro, amb el projecte Sublime Oils Phytocosmetics, ha guanyat el primer premi en la categoria de millor projecte de dona emprenedora, dotada amb 2.000€. En la categoria d’estudiants, alumat de l’IES Son Rullan ha guanyat el primer premi, que consisteix en un val de 2.000 euros per a material tecnològic per als alumnes i un val de 1.000 euros per al centre.

Antoni Noguera, batle de Palma, i Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, han presidit l’acte, que ha comptat amb la presència també de Susana Rincón, gerent de PalmaActiva; Josep A. Cifre, president de Colonya Caixa Pollença; Susana Munar, vicesecretària de la Cambra de Comerç; Biel Frontera, gerent de la Fundació Bit, Jaime García, director comercial d’ISBA; Bernadí Seguí, president de Sèniors per la Cooperació Tècnica (SECOT) i Àngel Puig, assessor extern expert en temes d’emprenedoria.

La regidora Joana Maria Adrover ha obert l’acte destacant que aquest lliurament de premis “és una mostra del reconeixement de l’Ajuntament de Palma al talent dels nostres emprenedors”. La regidora ha afegit: “Des de PalmaActiva seguirem fent feina per possibilitar que les bones idees, com les que avui hem vist, surtin endavant”. Per la seva part, Antoni Noguera, batle de Palma, ha tancat l’acte manifestant als participants “el suport de l’Ajuntament i PalmaActiva” en les seves iniciatives: “Us demanam que continueu la vostra aventura professional, esperam que genereu llocs de feina dignes i ajudeu al teixit empresarial de la nostra ciutat”.

Setzena Edició

El concurs als millors projectes empresarials de PalmaActiva és un certamen que té com a objectiu detectar noves iniciatives empresarials i estimular-ne la posada en marxa, millorar la capacitació dels futurs emprenedors i fomentar la cultura emprenedora a Palma. Algunes de les empreses que han guanyat en edicions passades aquests premis són Hotelinking, Pescaturismo, Raimundo Burger, SushiGo, PepLemon, Tecnoaprendo…

Aquest any, 32 projectes s’han presentat al concurs de millors projectes empresarials de PalmaActiva. Aquests 32 projectes han estat presentats per 55 persones emprenedores: 29 homes (53%) i 26 dones (47%). El certamen arriba aquest any a la XVI edició i està dotat amb 13.000 euros.

El projecte guanyador d’aquest any, Cut&Go, és una “project factory” de disseny i producció, al servei de creatius, dissenyadors i artistes. Compta amb un equip tècnic multidisciplinar que treballa fabricant elements innovadors amb tecnologia de control numèric CNC. L’empresa ofereix també solucions globals de robòtica i escaneig en 3D. Desenvolupa la seva activitat als sectors de l’arquitectura, decoració, interiorisme, art, moda, màrqueting, publicitat, esdeveniments, escenografia, cinema, televisió…

Sisena Edició

Per la seva part, el concurs de PalmaActiva als millors projectes empresarials per a estudiants enguany ha arribat a la sisena edició. Aquests premis són un concurs d’idees empresarials per a centres escolars en el qual s’analitza una idea de negoci per mitjà d’un pla d’empresa. El concurs té com a principal objectiu recolzar i difondre la cultura emprenedora entre els estudiants i els membres dels centres educatius de Palma.

Aquest any, han participat al concurs el col·legi Sant Josep Obrer, l’IES Son Rullan, l’escola EDIB, el Centre de Tecnificació de les Illes Balears i el col·legi Santa Sofia. 19 projectes –que han presentat 89 alumnes– ha optat als premis.

Resum dels guanyadors

1R PREMI
5.000€ + 2 VIATGES I ENTRADES AL SOUTH SUMMIT ESPANYA 2018 + 12 MESES D’ESTADA AL COWORKING DE PALMAACTIVA

GUANYADOR : CUT & GO
Manuel Granero i Félix García
CUT&GO és una “project factory” de disseny i producció, al servei de creatius, dissenyadors i artistes. Compta amb un equip tècnic multidisciplinar que treballa fabricant elements innovadors amb tecnologia de control numèric CNC.

FINALISTA: Kydemy
Francisco José Grau
Kydemy és una start-up tecnològica. La seva idea de negoci és un avançat sistema de gestió per a tot tipus d’acadèmies, centres d’esport, centres de salut i clíniques. Amb Kydemy es poden administrar classes, cites, esdeveniments, pagaments, assistència, aules i espais, professionals… i molt més.


PREMI MILLOR PROJECTE D’ECONOMIA SOCIAL
2.500€ + 2 VIATGES I ENTRADES AL SOUTH SUMMIT ESPANYA 2018 + CURS ON LINE A LA UNIVERSITAT DE MONGRAGÓ

GUANYADOR : recycl3R
Iván González, Thomas Dahl, Sergio Puyol
Recycl3R és una aplicació mòbil que ajuda a les marques a facilitar informació de reciclatge als seus consumidors i a fidelitzar a través de recompenses per reciclar.
 
 
FINALISTA: Mujer Meraki
Maria Tibaide Rondón, Patricia Peláez, María Alexandra Pérez
Mujer Meraki és un coworking de criança, un projecte que combina un enfocament pragmàtic i pràctic juntament amb una filosofia més humanitzada i dirigida pels valors. Mujer Meraki fomenta l’emprenedoria en femení, creant espais físics i virtuals on cooperen i col·laboren diferents projectes sense renunciar a la conciliació laboral, familiar i personal.


PREMI MILLOR PROJECTE DONA EMPRENEDORA
2.000€ + 2 VIATGES I ENTRADES AL SOUTH SUMMIT ESPANYA 2018

GUANYADOR : SUBLIME OILS PHYTOCOSMETICS
Antònia Álvaro
Sublim Oils és el resultat d’anys de recerca d’ingredients fitocosmètics innovadors al continent africà i de la passió per l’ús d’olis vegetals en formulacions cosmètiques. L’empresa compta amb laboratori a Palma, on un equip de bioquímics, perfumistes naturals i especialistes en aromateràpia fabriquen els seus productes, conjugant la cosmètica més eficaç, innovadora i unisex amb productes 100% naturals de molta qualitat amb un enfocament sostenible en tots els seus vessants.

FINALISTA: ARTISTEO TALLER
¡María Martínez
Artisteo Taller és una escola de dibuix i pintura ubicada al casc antic de Palma, un lloc on expressar-se en grups reduïts amb el maneig de les formes plàstiques i del color.


PREMIS PALMAACTIVA ALS MILLORS PROJECTES EMPRESARIALS D’ESTUDIANTS

1R PREMI
2.000€ per als alumnes / 1.000€ per al centre

GUANYADOR: HEALTHY FAST FOOD /IES Son Rullan
Promotors: Miquel Gayà, Joan Francesc Tous, Miguel Truyols, Jorge Veny i Andreu Duran.
La seva idea és un negoci del sector d’alimentació i restauració, que permet la màxima personalització del producte així com un temps d’espera mínim, podent triar i consultar els valors nutricionals de cada un dels ingredients elegits.

2N PREMI
1.000€

GUANYADOR: 5GAMES/Col·legi Sant Josep Obrer
Promotors: Francesc Caro, Adrià Jalón, David Llobell i Miguel Muntaner.
5GAMES és una empresa dedicada al desenvolupament de videojocs.
 
 
 
 

3R PREMI
500€

GUANYADOR: Du-not/Escuela EDIB
Promotors: Ángel Lozano, Ángeles Garrido, Sandra Rueda i Macarena Hernández.
La idea de negoci és la venda de productes de pastisseria d’elaboració vegana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.