El Ple aprova el Pacte per a la millora de les condicions laborals amb el suport de CCOO, UGT i PIMEM

  • Joana Maria Adrover: “No només el treball dóna dignitat a les persones, també un salari digne”.
  • El Pacte inclou mesures com derogar la reforma laboral i arribar als 1.000 euros de salari mínim l’anys 2020.

El Ple aprova el Pacte per a la millora de les condicions laborals amb el suport de CCOO, UGT i PIMEM
El Ple aprova el Pacte per a la millora de les condicions laborals amb el suport de CCOO, UGT i PIMEM
El Ple de l’Ajuntament de Palma aprova avui el Pacte Local per l’Ocupació, la Cohesió Social i el foment de l’Economia Productiva, amb el suport dels sindicats CCOO i UGT i també de PIMEM.

Els grups municipals de l’equip de govern PSOE, Més per Palma i A Palma Podemos han votat a favor d’instar al Govern de l’Estat a adoptar mesures encaminades a millorar les condicions laborals dels treballadors.

La regidora de Treball, Comerç i Turisme ha explicat que la millora de la contractació no ha suposat una sortida del risc de pobresa per a moltes persones, perquè els nous treballadors s’incorporen a la feina amb un salari un 25% inferior respecte a la resta de treballadors.

Joana Maria Adrover ha reclamat al govern central mesures com derogar la reforma laboral i incrementar gradualment el salari mínim interprofessional fins a assolir els 1.000 euros mensuals l’any 2020. “No només el treball dóna dignitat a les persones, un salari digne dóna dignitat a la tasca feta. Els treballadors són l’actiu més important de les empreses”. En aquest sentit s’han manifestat també avui els representants sindicals que avui s’han traslladat a l’Ajuntament de Palma per fer públic aquest suport.

El Pacte Local per l’Ocupació, la Cohesió Social i el foment de l’Economia Productiva que avui aprova el Ple reclama al govern central afavorir acords entre Patronal i Sindicats per tal d’assolir un compromís en relació a l’increment anual de salaris i proposar un pla d’actuació estatal per a mesures de promoció de l’ocupació dels joves, amb mesures específiques, entre d’altres punts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.