El Ple aprova el Pacte per a la millora de les condicions laborals amb el suport de CCOO, UGT i PIMEM

  • Joana Maria Adrover: “No només el treball dóna dignitat a les persones, també un salari digne”.
  • El Pacte inclou mesures com derogar la reforma laboral i arribar als 1.000 euros de salari mínim l’anys 2020.

El Ple aprova el Pacte per a la millora de les condicions laborals amb el suport de CCOO, UGT i PIMEM
El Ple aprova el Pacte per a la millora de les condicions laborals amb el suport de CCOO, UGT i PIMEM
El Ple de l’Ajuntament de Palma aprova avui el Pacte Local per l’Ocupació, la Cohesió Social i el foment de l’Economia Productiva, amb el suport dels sindicats CCOO i UGT i també de PIMEM.

Els grups municipals de l’equip de govern PSOE, Més per Palma i A Palma Podemos han votat a favor d’instar al Govern de l’Estat a adoptar mesures encaminades a millorar les condicions laborals dels treballadors.

La regidora de Treball, Comerç i Turisme ha explicat que la millora de la contractació no ha suposat una sortida del risc de pobresa per a moltes persones, perquè els nous treballadors s’incorporen a la feina amb un salari un 25% inferior respecte a la resta de treballadors.

Joana Maria Adrover ha reclamat al govern central mesures com derogar la reforma laboral i incrementar gradualment el salari mínim interprofessional fins a assolir els 1.000 euros mensuals l’any 2020. “No només el treball dóna dignitat a les persones, un salari digne dóna dignitat a la tasca feta. Els treballadors són l’actiu més important de les empreses”. En aquest sentit s’han manifestat també avui els representants sindicals que avui s’han traslladat a l’Ajuntament de Palma per fer públic aquest suport.

El Pacte Local per l’Ocupació, la Cohesió Social i el foment de l’Economia Productiva que avui aprova el Ple reclama al govern central afavorir acords entre Patronal i Sindicats per tal d’assolir un compromís en relació a l’increment anual de salaris i proposar un pla d’actuació estatal per a mesures de promoció de l’ocupació dels joves, amb mesures específiques, entre d’altres punts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.