Dades del mercat de treball a Palma

El regidor d’Ocupació Rodrigo Romero afirma que el mercat laboral a Palma “es ralentitza encara que manté un camí de creixement”.

L’atur a Palma s’ha incrementat en un total de 528 persones el mes d’agost, el que suposa un increment del 2,96% respecte a juliol i un increment del 1,19% respecte al mateix mes de l’any 2018. Pel que fa a l’afiliació de juliol 2019, s’aprecia una lleugera davallada respecte al mes de juny (0,41%), però segueix l’increment si es té en comte el mateix mes de l’any 2018 (un 3,99% d’afiliacions més) amb un total absolut de 249.562 persones afiliades. Segons el regidor d’Ocupació Rodrigo Romero, “aquestes dades ens indiquen que el mercat laboral a Palma es ralentitza encara que manté un camí de creixement”.

Augmenta a nivell interanual el nombre d’afiliacions a la Seguritat Social

La variació interanual d’afiliacions del mes de juliol segueix a l’alça al municipi de Palma, assolint aquest 2019 un total absolut de 249.562 persones afiliades.

L’atur augmenta respecte al mateix mes de l’any anterior i es situa a Palma en 18.396 persones. És un increment discret, però apunta a un canvi de tendència.

Disminueix l’atur entre les persones aturades de llarga durada (-8,10%).- La sèrie de variació interanual de l’atur dels col·lectius específics mostra també un increment lleu però generalitzat en el cas dels majors de 45 anys i les dones, i una clara disminució en el cas dels joves i del col·lectiu d’aturats de llarga durada. Tot i créixer respecte a l’any anterior, el de les dones es manté en variacions negatives (és a dir, l’atur disminueix), però no així en el cas dels majors de 45 anys, on l’atur creix passant a la franja de variació positiva.

Dades d’atur per col·lectius

• Dones -0,59%
• Majors de 45 1,81%
• Joves -0,18%
• Aturats de Llarga durada -8,10%

Per col·lectius, cal destacar que l’atur femení baixa respecte l’any anterior i augmenta lleugerament el masculí en un 3,45%. S’observa un descens interanual de l’atur entre el joves menors de 29 anys, i es manté pràcticament constant a la resta de franges d’edat de la població. Cal destacar que els ciutadans de la Unió Europea no espanyols són els que presenten el major increment d’atur a nivell interanual. Per que fa a l’anàlisi per sectors, l’increment de l’atur es registra majoritàriament al sector de la construcció.

Contractació

La variació interanual de contractació indefinida (que inclou les conversions de temporal a indefinit) segueixen la tendència negativa que es va iniciar al desembre de 2018.

Anàlisi de la qualitat de la contractació segon el tipus de contracte
• Indefinits 1.116
• Temporals 13.114
• Convertits 1.037

Variació intermensual
• Indefinits -38,34%
• Temporals -30,52%
• Convertits -23,07%

Variació interanual
• Indefinits -25,60%
• Temporals -2,77%
• Convertits -18,28%

Segons Rodrigo Romero, i per ajudar a les persones en recerca de feina, PalmaActiva oferirà entre els mesos de setembre i desembre 80 accions formatives –que suposen 2.315 hores de formació–. PalmaActiva ofereix 1.282 places de formació en competències laborals, idiomes, oficis, noves tecnologies, nàutica, creació i gestió d’empreses… Segons l’edil d’Ocupació, PalmaActiva oferta una sòlida oferta formativa amb la qual pretén cobrir les necessitats de la ciutadania i millorar la seva posició davant del mercat laboral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.