Comença a funcionar la II Llançadora d’Ocupació de PalmaActiva

Està impulsada de la Fundació Santa Maria la Real i la Fundació Teléfonica.

Comença a funcionar la II Llançadora d'Ocupació de PalmaActiva
Comença a funcionar la II Llançadora d’Ocupació de PalmaActiva
20 persones en situació d’atur amb edats compreses entre els 24 i els 56 anys participen a la segona llançadora d’ocupació de PalmaActiva per reactivar i optimitzar la recerca de treball amb noves tècniques i eines acords al nou mercat laboral, global, canviant i més tecnològic.

Aquest programa d’orientació laboral, que finalitzarà la seva activitat a l’agost, està impulsat per la Fundació Santa Maria la Real, la Fundació Telefónica i l’Ajuntament de Palma, a través de PalmaActiva. La llançadora compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del programa POISES (Programa Operatiu de Inclusió Social i Economia Social).

La II Llançadora d’Ocupació de Palma de Mallorca està integrada per 20 persones en situació d’atur (17 dones i 3 homes), amb edats compreses entre els 24 i els 56 anys, i amb diversos perfils formatius (sense estudis, ESO, Formació Professional , Batxillerat i estudis universitaris). Hi ha qui busca la seva primera feina i qui busca una nova oportunitat laboral després d’anys d’experiència en diferents sectors, com comerç, comunicació, atenció al client, turisme, administració i gestió de recursos humans, entre d’altres.

Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, destaca que per a PalmaActiva és molt important tornar a col·laborar a aquesta llançadora d’ocupació després dels grans resultats de la primera l’any 2016: 27 dels 34 participants van trobar feina, aconseguint una mitjana d’inserció laboral del 79%.

Lola Romillo és la tècnic de Fundació Santa Maria la Real que ha realitzat el procés de selecció i l’encarregada de gestionar la llançadora durant els propers cinc mesos. Explica que és un grup heterogeni, amb experiències molt variades: “La tasca ara és convertir-se en un equip i compartir un mateix objectiu: ajudar-se mútuament per millorar les habilitats professionals, emprendre una recerca de feina més professional, proactiva i coordinada, per disposar de noves oportunitats laborals”.

“La meitat de l’equip té més de 40 anys, porta temps en atur i vol treballar de nou. Arriben a la llançadora per complir aquest repte, i per a això, demanen orientació per aclarir els seus objectius professionals i aprendre a buscar feina en el mercat laboral actual. Volen millorar la confiança i la seguretat en si mateixos, vèncer les pors a les entrevistes de treball; treure un major profit a l’entorn digital i, en definitiva, millorar la seva ocupabilitat” especifica Romillo.

Què es farà a la llançadora?

A partir d’avui i durant els propers cinc mesos, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits gratuïtament per PalmaActiva. Realitzaran diverses activitats per a optimitzar la recerca de treball: tallers d’autoconeixement i intel·ligència emocional per aprendre a fer un pla de recerca de feina i enfocar el seu objectiu; actualització i modernització de currículums; simulacions d’entrevistes de treball i processos de selecció grupal… A més, aprendran noves tècniques de comunicació, màrqueting i marca personal; elaboraran un mapa d’ocupabilitat, realitzaran visites a empreses i organitzaran trobades amb reclutadors per aconseguir la seva inserció laboral.

Metodologia que funciona

“Tenim evidència que la metodologia desenvolupada per Fundació Santa Maria la Real funciona; una persona que entra a una llançadora surt molt diferent, amb un creixement personal i professional, i coneixement noves tècniques, que li aporten més seguretat i confiança, els resultats tant quantitatius com qualitatius ens motiven a seguir apostant per aquest projecte de millora de l’ocupabilitat” destaca el director de Relacions Institucionals de Fundació Telefónica, Juan Cruz.

Un comentari sobre “Comença a funcionar la II Llançadora d’Ocupació de PalmaActiva

  1. Em sembla una idea magnífica i estic segura que els millorarà la visió de futur. M’hagués encantat poder formar part dels afortunats que han estat seleccionats no només per la oportunitat que dóna de trobar una feina (que també), sinó per viure una experiència que em va captivar des del moment que vaig conèixer les característiques d’aquesta llançadora que combina l’aprenentatge i l’aprofitament de les pròpies habilitats, amb la convivència i la solidaritat. Els desitjo molts d’èxits

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.