Clausura dels Projectes Mixtos d’Ocupació i Formació per a persones desocupades de 30 anys o més

  • Aquest projecte s’emmarca dins els Projectes Mixtos d’Ocupació i Formació per a persones desocupades de 30 anys o més del SOIB
  • Gràcies a aquests programes, participats pel SOIB i finançats amb fons de la Conferència Sectorial, aquestes persones majors de 30 anys han après un ofici i han obtingut un certificat de professionalitat

Clausura dels Projectes Mixtos d’Ocupació i Formació per a persones desocupades de 30 anys o més
Clausura dels Projectes Mixtos d’Ocupació i Formació per a persones desocupades de 30 anys o més
Avui dematí ha tingut lloc a PalmaActiva la cerimònia de clausura dels Programes Mixtos de Formació i d’Ocupació per a persones desocupades majors de 30 anys “Palma Xapa i Mecànica II”, “Palma Micromachine II” i “Palma Informa”. Gràcies a la participació del SOIB i al cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal mitjançant fons la Conferència Sectorial, PalmaActiva ha contractat durant 10 mesos –des del passat 1 de març– 30 estudiants i 11 professionals que han fet feina a l’Ajuntament.

Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball; Pere Torrens, director del SOIB; Josep Palouzié, cap de la Polícia Local; Antònia Fuster, coordinadora general de Seguretat Ciutadana; i Mateu Marcús, gerent de l’EMT; han assistit a l’acte.

Tres dels alumnes d’aquests programes han parlat durant la cerimònia, donant testimoni de la seva experiència. Els participants han destacat que gràcies a aquesta oportunitat de PalmaActiva i del SOIB se senten millor preparats per cercar feina, destacant alguns d’ells que ja havien aconseguit un treball.

Durant la seva intervenció, la regidora Joana Maria Adrover ha dit als alumnes treballadors que aquest projecte té la finalitat de “donar arrels per a crèixer i ales per a volar com a grans professionals que sou, com heu demostrat aquests deu mesos”. L’edil ha reiterat l’agraïment al SOIB per la seva aportació imprescindible perquè aquests projectes siguin viables, i també ha donat les gràcies a totes les àrees municipals que col·laboren als programes mixtos perquè els alumnes puguin fer pràctiques.

Per la seva part, Pere Torrens, director del SOIB, ha destacat que aquests programes són possibles gràcies a la col·laboració d’entitats com l’Ajuntament de Palma. Torrens ha destacat que en quasi dos anys la conselleria de Treball ha invertit a la comunitat quasi 9 millons d’euros en aquestes programes mixts, gràcies als quals 500 persones obtindran certificats de professionalitat.

Contracte, experiència i certificat

Amb aquests programes mitxtos de formació i ocupació, els alumnes treballadors obtenen un contracte de feina, experiència laboral i un certificat de professionalitat. Aquesta formació i experiència pràctica té com objectiu millorar les aptituds i competències professionals dels participants, i per a això, es duen a terme projectes d’interès general o social, que en aquest cas han estat la reparació de vehicles de l’EMT i de la Policia (Palma Xapa i Mecànica II), el manteniment d’equips informàtics de l’Ajuntament (Palma Micromachine II) i donar suport al comerç de Ciutat (Palma Informa).

Els programes consten de 1.422,75 hores, de les quals el treball efectiu ha de suposar un mínim del 50% i un màxim del 75% de la jornada laboral per la qual s’han contractat els alumnes treballadors fent feina sobre l’especialitat formativa en un entorn real.

Els alumnes participants a aquest projecte obtindran els següents certificats de professionalitat:
• “Palma Xapa i Mecànica II”: Certificats de professionalitat d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseria de vehicles i operacions auxiliars de manteniment en electromecànica de vehicles, ambdós de nivell 1.
• “Palma Micromachine II”: Certificat de professionalitat d’operacions auxiliars de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics de nivell 1 i una formació complementària en la competència clau anglès N2.
• “Palma Informa”: Certificat de professionalitat d’operacions auxiliars de serveis administratius i generals de nivell 1.

Aquests tres programes formatius laborals s’han realitzat en col•laboració amb la regidoria d’Economia, Hisenda i Innovació (Palma Micromachine II), la regidoria de Comerç, Treball i Turisme (Palma Informa) i amb EMT i Policia Local (Palma Xapa i Mecànica II).

Les 30 persones beneficiàries dels programes van ser seleccionades entre persones desocupades preseleccionades pel SOIB (els requisits eren estar en situació d’atur i com a demandants de feina al SOIB i tenir més de 30 anys).

Agraïments

Durant la clausura, des de PalmaActiva s’ha agraït la col·
laboració d’empreses al programa “Palma Xapa i Mecànica II”. Aquestes empreses han mostrat als alumnes les seves instal·lacions i processos de treball, i els han donat l’oportunitat d’optar a processos de selecció.

Les empreses que han col·laborat són:
• Xapisa
• Dibauto – Concessionari Renault
• Motorisa – Concessionari Renault Trucks
• Autovidal – Concessionari Mercedes
• Balcar Binissalem
• Norauto Cas Capiscol
• Norauto Llevant
• Mebasa – Concessionari Iveco
• Nautipints
• Scaitt-Scania
• Talleres Arbucias
• OK Cars

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.