Catorze incorporacions al catàleg d’establiments emblemàtics de PalmaActiva

Representants dels establiments han rebut avui els diplomes que acrediten aquesta distinció.

Els catorze establiments que s’han incorporat aquest any al catàleg d’establiments emblemàtics de l’Ajuntament de Palma han rebut avui els seus diplomes. El Ple de l’Ajuntament de dia 28 de març dia va aprovar el catàleg de 2019 d’establiments emblemàtics de Palma, que passa de 72 a 90 establiments: 1 de categoria 1A, 38 de categoria 1B, 18 de categoria 2 i 33 de categoria 3.

Joana Maria Adrover, regidora de Turisme Comerç i Treball, ha rebut avui a l’Ajuntament de Palma als representants d’aquests establiments i els ha agraït la seva feina, afirmant que “els establiments emblemàtics són el passat, el present i el futur de l’activitat comercial de Palma”. També han assistit a l’acte Pepa Peláez, coordinadora general de Turisme, Comerç i Treball i Sergio Gómez, director general de Comerç.

El catàleg d’emblemàtics de 2019 inclou 14 establiments: 1 de categoria 1B, 9 de categoria 2 i 4 de categoria 3. Els establiments que s’incorporen a aquest catàleg són:
• Categoria 1B: Merceria Nadal
• Categoria 2: Bar Central, Bar Espanya (antic Can Vinagre), Bar Flexas, Bodega La Rambla, Café Can Salat, Colmado Santo Domingo, Encuadernaciones Reinés, Fornat de la Soca i Gelats Paco
• Categoria 3: Bar Molinar (Ca’n Pep), Ca n’Eduardo, Cuchillería Amengual i Tapicerías Hernández.

Adrover ha exposat que els darrers mesos s’han revisat els 78 establiments del catàleg del 2018 per confirmar si seguien complint amb els requisits i la necessitat o no de modificar la categoria amb la qual estaven catalogats. “Com ha resultat d’aquesta revisió va resultar que 76 establiments segueixen complint amb els requisits i que no han variat cap de les circumstàncies amb les quals els atribuïren una categoria de catalogació; per tant, es mantenen igual”, explica Adrover.

PalmaActiva va estudiar 17 noves propostes per formar part del catàleg de 2019, de les quals 8 corresponen a autocandidatures i 9 a propostes d’ofici; finalment es va aprovar que 14 nous establiments entrin a formar part del catàleg.

“Els establiments emblemàtics són continuadors d’activitats que lluny de ser un simple record, són una realitat viva i tangible de persones que s’esforcen a diari per oferir el millor producte possible, amb uns trets diferenciadors com són el servei i tracte directe i personal, l’atenció, la proximitat… Aquest catàleg no és el final del camí, sinó el principi, encara queden moltes mesures per implantar en favor dels establiments emblemàtics”, ha conclòs la regidora.

El catálogo 2019

El catàleg d’establiments emblemàtics de Palma està conformat per 90 establiments: 1 de categoria 1A, 38 de categoria 1B, 18 de categoria 2 i 33 de categoria 3. El primer catàleg de 2018 va ser elaborat per una comissió tècnica que es va constituir el desembre de 2016 i que durant el 2017 i 2018 va mantenir una vintena de reunions de feina en les quals es van treballar les fitxes, aquesta comissió s’ha tornat a reunir aquest any per actualitzar el catàleg.

Aquest catàleg d’establiments emblemàtics s’ha fet amb l’ impuls de l’Ajuntament i amb el lideratge de la Regidoria de Turisme, Comerç i Treball, i amb la col·laboració de la regidoria de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne; la regidoria d’Economia, Hisenda i Innovació, i la regidoria de Cultura, juntament amb la col·laboració desinteressada d’entitats com ARCA, la Universitat de les Illes Balears, el Col·legi Oficial d’Arquitectes i el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials.

Els establiments que formen part d’aquest catàleg compleixen uns requisits com l’antiguitat, mantenir una activitat singular o ser establiments que contenen elements patrimonials protegits inclosos al catàleg del PGOU de Palma o declarats Bé d’Interès Cultural (BIC) o Bé Catalogat (BC).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.