18 joves obtenen certificats de professionalitat gràcies als cursos de PalmaActiva subvencionats pel FSE i el Ministeri de Empleo y Servicios Sociales

  • Per obtenir la titulació, han hagut de completar 1.860 hores, de les quals el 25% eren de formació i el 75% de treball en un entorn real.
  • El batle José Hila afirma que l’Ajuntament continuarà apostant per desenvolupar projectes que donin oportunitats als joves de Palma.

18 joves obtenen certificats de professionalitat gràcies als cursos de PalmaActiva subvencionats pel FSE i el Ministeri de Empleo y Servicios Sociales
18 joves obtenen certificats de professionalitat gràcies als cursos de PalmaActiva subvencionats pel FSE i el Ministeri de Empleo y Servicios Sociales
Divuit joves han finalitzat avui a PalmaActiva dos cursos de formació de Garantia Juvenil, gràcies al qual obtindran certificats de professionalitat. El batle de Palma, José Hila, acompanyat pel director general d’Ocupació i Economia del Govern, Llorenç Pou i per Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, ha rebut als alumnes a la sala de plens de l’Ajuntament de Palma, on s’han clausurat els cursos de “Palma Xapa i Mecànica” i “Palma Micromachine”.

Des del passat 28 de gener de 2016 i fins avui 27 de gener de 2017 PalmaActiva ha desenvolupat aquests dos cursos en el marc del programa de Garantia Juvenil, que impulsa el Servei d’Ocupació de les Illes Balears, i que està cofinançat pel Fons Social Europeu i el Ministeri de Empleo y Servicios Sociales.

El programa de Garantia Juvenil del SOIB ofereix als joves la possibilitat d’obtenir un certificat de professionalitat combinant un contracte de formació i aprenentatge pel que cobren un salari. El desenvolupament de l’experiència pràctica és sempre en projectes d’interès general o social –en aquest cas els joves han estat arreglant autobusos de l’EMT i equips informàtics de l’Ajuntament–.

Aquests dos programes de formació que han finalitzat avui eren de 1.860 hores, de les quals el 25% eren de formació i l’altre 75% de treball efectiu sobre l’especialitat en un entorn real. Els alumnes de “Palma Xapa i Mecànica” que han completat la seva formació obtindran dos certificats de professionalitat nivell 1 (Operacions Auxiliars de Manteniment en Electromecànica de Vehicles i Operacions Auxiliars de Manteniment de Carrosseria de Vehicles). L’alumnat que ha acabat el curs de “Palma Micromachine” obtindrà el certificat de Operacions Auxiliars de Muntatge i Manteniment de Sistemes Microinformàtics.

Durant la seva intervenció, el batle de Palma ha afirmat que l’Ajuntament dóna suport a aquest programa perquè és “una iniciativa que dóna una oportunitat a joves que no tenen feina ni estudien, els que més ho necessiten”. El batle a felicitats als 18 joves que han aconseguit els seus certificats de professionalitat i ha destacat que amb formació sempre es pot accedir a llocs de feina més qualificats: “Des de l’Ajuntament continuarem lluitant perquè es crein llocs de feina dignes”. Segons el batle, “des de l’Ajuntament volem seguir en aquesta dinàmica de desenvolupar projectes que donen oportunitats als joves de Palma”.

De la seva part, Llorenç Pou ha ressaltat que “avui és un dia important, perquè sou la primera fornada de joves que acaben un programa de Garantia Juvenil. La nostra tasca és cercar oportunitats per a tots vosaltres. Això no és un punt final; seguirem donant-vos suport, estant al vostre costat”.

Durant la clausura dels cursos, també han intervingut representants dels alumnes que han finalitzat la seva formació. Els joves han afirmat que aquesta experiència ha marcat les seves vides, ensenyant-los a superar-se dia a dia, a lluitar pels seus objectiu i aprendre un ofici. “Quan sembla que tot està perdut, arriba una oportunitat com aquesta que et canvia la vida”, han afirmat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.