Reunió de la Comissió del Catàleg d’Establiments Emblemàtics

Primera presa de contacte de la regidoria amb els membres de la comissió

Aquesta setmana ha tingut lloc la primer reunió de la legislatura de la Comissió del Catàleg d’Establiments Emblemàtics de l’Ajuntament de Palma. Segons Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació i president de PalmaActiva, aquesta primera trobada ha estat “una primera presa de contacte amb els membres de la comissió”. Segons Romero, “des de la nostra regidoria tenim la intenció de fer feina amb aquesta comissió per mantenir i millorar el catàleg”.

A més del regidor Rodrigo Romero, van assistir a la reunió Fabrizio Di Giacomo, director general de Comerç; Biel Horrach, director general d’Urbanisme; Margalida Riera, arqueòloga municipal; Bartomeu Bestard, cronista municipal, i Antònia Morey, del departament d’Economia Aplicada de la UIB.

Romero ha volgut donar les gràcies a totes les entitats i àrees municipals que de manera compromesa i desinteressada col·laboren en aquest catàleg i que participen a mantenir viva la revisió d’aquest tot enriquint-lo amb noves propostes de candidatures.

El ple de l’Ajuntament del passat 28 de març va aprovar el catàleg de 2019, que va quedar conformat per 90 establiments: 1 de categoria 1A, 38 de categoria 1B, 18 de categoria 2 i 33 de categoria 3. El primer catàleg de 2018 va ser elaborat per una comissió tècnica que es va constituir el desembre de 2016 i que durant el 2017 i 2018 va mantenir una vintena de reunions de feina en les quals es van treballar les fitxes. Aquesta comissió es reuneix periòdicament  per actualitzar el catàleg.

 

Aquest catàleg es va fer amb l’ impuls de l’Ajuntament i amb el lideratge de la regidoria de Turisme, Comerç i Treball, i amb la col·laboració de la regidoria de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne; la regidoria d’Economia, Hisenda i Innovació, i la regidoria de Cultura, juntament amb la col·laboració desinteressada d’entitats com ARCA, la Universitat de les Illes Balears, el Col·legi Oficial d’Arquitectes i el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials.

 

Els establiments que formen part d’aquest catàleg compleixen uns requisits com l’antiguitat, mantenir una activitat singular o ser establiments que contenen elements patrimonials protegits inclosos al catàleg del PGOU de Palma o declarats Bé d’Interès Cultural (BIC) o Bé Catalogat (BC).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.