- El batle José Hila ha rubricat aquest acord amb CAEB, PIMEM, UGT i CCOO.
- Hila: “Com a Ajuntament ens hem compromès amb una sèrie d’objectius clars per aconseguir millorar l’ocupació a la nostra ciutat”.
El batle de Palma i diversos agents socials han signat avui el nou Pacte Local per l’Ocupació, la Cohesió Social i el Foment de l’Economia Productiva. Aquest document, que tindrà vigència fins a final de la present legislatura, preten aconseguir una millora de la qualitat de vida i benestar de la ciutadania de Palma.
A més del batle, a la signatura han assistit la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover; la presidenta de CAEB, Carmen Planas; el vicepresident de PIMEM, Toni Sampol; el secretari general d’UGT, Alejandro Texías; i el secretari general de CCOO, José Luis Garcia.
El batle de Palma, Jose Hila, ha volgut agrair als agents socials la seva feina. “Com a Ajuntament ens hem compromès amb una sèrie d’objectius clars per aconseguir millorar l’ocupació a la nostra ciutat, que ha de ser de qualitat amb més drets i sous dignes”, ha afirmat el batle. Hila ha remarcat alguns exemples dels objectius: “Donar suport a la petita i mitjana empresa, incloure clàusules socials a la contractació pública, donar suport al petit comerç o cercar nínxols d’ocupació, un objectiu en el qual els agents socials tindran molt a dir”.
Segons recolleix l’acord, les parts signants consideren que la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i de les ciutadanes de Palma “està plenament condicionada a la recuperació d’un nivell d’ocupació que garanteixi la dignitat dels treballadors i treballadores i el ple respecte dels seus drets, mitjançant la creació de millors llocs de feina per a tothom i una major cohesió social”.
Aquest compromís signat avui destaca que Palma “ha d’incrementar la productivitat i la competitivitat de la seva economia amb una aposta decidida per la formació, la participació social, la sostenibilitat, la innovació tecnològica i la promoció dels nous jaciments d’ocupació que permetin una diversificació econòmica adient”.
L’acord prioritza dur a terme actuacions concretes orientades a col·lectius amb més dificultats sociolaborals (joves, aturats de llarga durada, persones amb discapacitat), per a la seva inserció laboral en igualtat de condicions.
Els 10 objectius específics i actuacions que recull el pacte són:
- Recuperació del diàleg amb les entitats socials i empresarials.
- Potenciació del treball públic i estable.
- Garantia de presència de les petites i mitjanes empreses als procediments de contractació de l’Ajuntament de Palma.
- Inclusió de criteris socials a les actuacions de l’Ajuntament de Palma.
- Consolidació de PalmaActiva com a eina al servei de la creació d’ocupació de qualitat, millorant els seus mecanismes de formació, inserció i orientació.
- Promoció i foment de nous jaciments d’ocupació orientats a la innovació, creixement sostenible i economia solidària.
- Consolidació d’un servei d’atenció a l’emprenedor.
- El turisme com a eina de creació d’ocupació de qualitat.
- Dinamització del comerç local i de proximitat.
- Compromís de l’Ajuntament de Palma per tal participar en projectes públics d’altres institucions públiques.
La comissió de seguiment d’aquest pacte es reunirà com a mínim, amb una periodicitat semestral.