L’ocupació assoleix 205.051 afiliats a Palma, una xifra similar a les de 2005 i 2006

  • L’atur davalla a 26.813 persones, nombre semblant al d’octubre de 2008.
  • La regidora de Treball Joana Maria Adrover destaca que han augmentat les contractacions indefinides i que ha baixat el pes de l’atur de llarga durada en l’acumulat de l’any.

La regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, ha donat a conèixer avui les darreres xifres del mercat de treball i ha destacat que durant el mes d’octubre l’ocupació a Palma assoleix 205.051 persones i se troba, com en mesos anteriors, entre les xifres d’afiliats de 2005 (207.217 persones) i 2006 (204.477 efectius). S’acumulen així 3 anys i un mes de creixement interanual continuat.

Per una altra banda, l’atur davalla a 26.813 persones al novembre, un 3,3% menys que en el mateix mes de l’any passat, de forma que s’assoleixen ja 4 anys i 2 mesos de descens continuat de l’atur a Palma, amb una xifra similar a la que hi havia en 2008 (26.758 persones aturades en aquell moment).

La regidora de Treball també ha ressaltat l’augment de les contractacions indefinides en l’acumulat de l’any, que suma un 13% del total dels contractes, 2 punts percentuals més que en el mateix període de 2915. “Volem que la temporada turística se tradueixi en mes llocs de treball i amb feina estable, i crec que s’està aconseguint”, ha dit Adrover.

També ha destacat que “és molt positiu que davalli el nombre d’aturats de llarga durada, que aquest mes suposen un 34% sobre el total de demandants en atur, un percentatge que ha anat baixant en relació als mesos anteriors, quan rondava entre el 38% d’octubre i el 43% de juliol passat”. La regidora s’ha declarat satisfeta de que “les persones que tenen mes dificultats d’inserció al mon laboral trobin feina” i ha dit que “tot i lo positives que son aquestes dades, cal seguir fent feina en aquest sentit”.

En el decurs de la roda de premsa, Adrover ha recordat les bones previsions que va rebre en la seva visita a la World Travel Market i ha tornat destacar que la posada en marxa del Palau de Congressos i del seu hotel, prevista per a març, crearà nous llocs de feina i suposarà mes visitants per a Ciutat.

Finalment, Adrover ha fet un breu repàs de les activitats que PalmaActiva ha desenvolupat fins ara per atendre al col·lectiu de persones en atur més desafavorides.

Així, ha esmentat entre d’altres la Llançadora d’Ocupació que va formar a 33 joves i que es repetirà en 2017; els 4 programes de Garantia Juvenil que es desenvolupen en aquests moments -amb el suport del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, del SOIB i del Fons Social Europeu- i ha anunciat que en breu se n’afegiran 3 projectes més.

També ha fet referència als diversos projectes de Corporacions Locals que en total han suposat la contractació de quasi 140 persones aturades de llarga durada -projectes també finançats pel SOIB i FSE-. Finalment ha anunciat que en pocs dies han de començar a treballar a l’agència 2 nous Agents de Desenvolupament Local (ADL), finançats pel SOIB. “Des de PalmaActiva no ens relaxam ni un instant i apostam de ferm per les polítiques d’ocupació, de formació i d’emprenedoria”, ha assegurat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.