Es reuneix la comissió de seguiment del Pacte Local per l’Ocupació

Joana Maria Adrover ha donat comptes de les actuacions realitzades per l’Ajuntament i del grau de compliment dels acords.

Es reuneix la comissió de seguiment del Pacte Local per l’Ocupació
Es reuneix la comissió de seguiment del Pacte Local per l’Ocupació
La regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, ha presidit avui la tercera reunió de seguiment del Pacte Local per a l’Ocupació, a la qual han assistit diversos agents socials –UGT, PIMEM i CAEB–. A la reunió han acudit també Pepa Peláez, coordinadora general de Turisme, Comerç i Treball; Susana Rincón, directora general de Treball; Anna Moilanen, defensora de la Ciutadania; Alejandro Texías i Anna Landero, en representació d’UGT; Marcos Cañabate, en representació de PIMEM; i Ana Reguera, en representació de CAEB. El Pacte Local per l’Ocupació, la Cohesió Social i el Foment de l’Economia Productiva es va signar el passat 24 de gener de 2017 i pretén recuperar el diàleg amb les entitats socials i empresarials, potenciar el treball públic i estable, incloure criteris socials a les actuacions de l’Ajuntament i consolidar PalmaActiva com a eina al servei de la creació de d’ocupació de qualitat.

Durant la reunió d’avui, Adrover ha fet un seguiment amb els agents socials dels objectius d’aquest pacte, que vol millorar la qualitat l’ocupació a Palma. En primer lloc, Adrover ha tractat amb els assistents sobre les accions de dinamització del comerç local i de proximitat que duu a terme l’Ajuntament, com les subvencions de comerç, sobre l’aprovació per part del Ple de l’Ajuntament del catàleg d’establiments emblemàtics, que ha quedat conformat per 78 establiments, i sobre la nova campanya “Comerç i Escola”, que es va posar en marxa la setmana passada i promou el valor del comerç local entre l’alumnat del segon cicle de Primària.

Joana Maria Adrover, així mateix, ha donat a conèixer als agents socials els programes d’inserció laboral subvencionats pel SOIB que té en marxa PalmaActiva: dos programes de formació i ocupació gràcies als quals s’han contractat 37 persones; el programa Visibles, que finalitza aquesta setmana, i gràcies al qual 57 persones aturades de llarga durada i majors de 45 anys han fet feina a l’Ajuntament durant mig any; el programa Joves Qualificats, gràcies al qual 45 joves menors de 30 any tenen una oportunitat laboral; i la Formació Dual, gràcies a la qual 8 persones es formaran en disseny web. L’edil també ha destacat la formació pròpia de PalmaActiva, com la formació nàutica, gràcies a la qual es podran formar 200 alumnes, i la formació per obtenir el certificat de professionalitat d’operacions bàsiques de restaurant i bar, gràcies a la qual 15 joves estan fent pràctiques. L’edil ha destacat que durant aquesta legislatura PalmaActiva ha contractat 477 persones gràcies a programes subvencionats pel SOIB.

Adrover també ha destacat que PalmaActiva continua celebrant jornades de selecció de personal per a empreses. Gràcies a aquesta iniciativa, l’Agència de Desenvolupament Local ha realitzat aquest any a les seves instal·lacions quatre jornades de reclutament en les quals es varen oferir 336 llocs de feina i gràcies a les quals 360 persones van poder fer entrevistes de feina.

A la reunió també s’ha parlat sobre el Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) de PalmaActiva, que es va presentar el passat 26 de març, i que s’encarrega de facilitar la creació de noves empreses a través de la prestació de serveis d’informació, tramitació de documentació, assessorament, formació i suport al finançament empresarial.

Adrover ha donat comptes als agents socials de la Fira de l’Ocupació de PalmaActiva, celebrada al Palau de Congressos el 22 de febrer. La fira va comptar amb 45 empreses participants que oferien 1.600 llocs de feina. Van assistir 2.536 persones, es van lliurar 13.660 currículums i 1.637 persones van poder fer entrevistes grupals. El 89% de les empreses van valorar la seva participació a l’esdeveniment com a “molt satisfactori o satisfactori”.

Durant la reunió, s’ha posat l’accent en el positiu de les dades de mercat laboral. El mes de març, Palma va acumular 65 mesos de descens continuat de l’atur, amb una xifra absoluta inferior a la de l’any 2008, i des d’octubre de 2013, l’ocupació suma més de 52 mesos de creixement interanual ininterromput; de forma que els afiliats a la seguretat social superen les xifres dels darrers 10 anys. “A pesar d’aquestes xifres, hem de seguir treballant per garantir uns salaris dignes i de qualitat per poder assegurar unes condicions de vida adequades per a tota la població”, ha afirmat l’edil de Treball.

Pel que respecte a la creació d’ocupació de qualitat al sector turístic, Adrover ha assenyalat que al mes de maig es complirà un any de la posada en funcionament de l’hotel i Palau de Congressos de Palma. Adrover ha ressaltat que a l’any 2017 es varen celebrar 173 esdeveniments amb un total de 28.895 assistents.

Adrover ha destacat la recuperació del diàleg amb les entitats socials i empresarials i finalment s’ha explicat el grau d’acompliment de l’Ajuntament de Palma de les clàusules socials introduïdes en la contractació. L’any 2017 es va crear la comissió de seguiment, i en total es van adjudicar 44 expedients, dels quals 29 incorporaven les clàusules socials com a criteris de valoració. Aquest any 2018, s’han adjudicat de moment 25 expedients, i 13 d’ells tenen clàusules socials com a criteris de valoració. “Valoram positivament el canvi de rumb en la contractació, la sensibilització i l’establiment de les bases, que s´han desenvolupar en següents legislatures”, ha conclòs Adrover.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada