L’alumnat del col·legi Son Canals coneix el petit comerç gràcies al projecte “Comerç i escola” de PalmaActiva

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament pretén conscienciar la població més jove a favor del petit comerç.

L’alumnat del col·legi Son Canals coneix el petit comerç gràcies al projecte “Comerç i escola” de PalmaActiva
L’alumnat del col·legi Son Canals coneix el petit comerç gràcies al projecte “Comerç i escola” de PalmaActiva
Un centenar d’alumnes de primària del col·legi CEIP Son Canals ha participat les darreres setmanes al projecte “Comerç i escola”. Aquest programa té l’objectiu de fomentar els valors del petit comerç a les escoles i el promouen les àrees municipals de Comerç i Educació.

Durant les visites, els estudiants de 4t, 5è i 6è de primària del CEIP Son Canals, han visitat els següents establiments: carnisseria Paco Dilme, carnisseria del Sur, rellotgeria Piñol; boutique Roxana, matalasseria San José, persianes Rodríguez, ferreteria Colom, recanvis Martínez, pintures Activa Color, papereria Clips i bogaderia La Machine

Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, i Sergio Gómez, director general de Comerç, han visitat avui l’escola per conèixer com ha resultat l’experiència per a aquest centre educatiu. “Volem aconseguir que la població més jove faci en el futur les seves compres al petit comerç, i això requereix com a passa prèvia que la joventut conegui aquest comerç, el tingui identificat, distingeixi l’oferta, sàpiga on estan ubicats els comerços tradicionals, tingui present els valors que aporten a la societat, a l’economia, al barri…”, ha afirmat el coordinador de Comerç.

“Comerç i escola”

Aquest projecte promogut per PalmaActiva consisteix en la realització de diferents activitats a les escoles per fomentar els valors del petit comerç. Es divideix en tres sessions diferents, amb un total de 6 hores.

A la primera sessió es fa una primera aproximació del petit comerç, explicant que és, per quin motiu és important fomentar-lo i quins són els perills que amenacen la supervivència d’aquest tipus de comerç. També s’explica quins són els comerços que integren el catàleg d’establiments emblemàtics de l’Ajuntament de Palma. Per últim, per tal de consolidar el que s’ha explicat, es fa un joc de preguntes interactiu realitzant un concurs a classe per veure quin grup respon més preguntes correctes.

A la segona sessió es fa una sortida didàctica en la que es visiten diferents comerços de la zona on es troba ubicat el col·legi. Els comerços s’escullen en funció de la localització del col·legi. Després de realitzar la sortida, quan es torna a l’aula, els alumnes han d’omplir una taula escrivint el nom dels comerços que han vist i l’activitat que porta a terme cada botiga. Per últim, es realitza el joc del memory amb fotografies de comerços.

Per acabar, a la tercera sessió, que també es porta a terme a classe, els alumnes han de crear un comerç futurista, tot reflexionant sobre les coses que s’han de tenir en compte per a que l’empresa tingui èxit (nom, producte, logotip, màrqueting, etc).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.